A téli időszakban

2021.11.25. 18:00

Várpalotai intézmény segíthet a zirci hajléktalanok elszállásolásában

Idén is megállapodást köt a zirci önkormányzat a várpalotai Vöröskereszt által fenntartott hajléktalanszállóval – erről nemrégiben született döntés a képviselőtestületi ülésen. Így – akárcsak az előző években – szükség esetén két ember elhelyezését biztosítják, finanszírozzák a téli időszakban.

Rimányi zita

Forrás: Pixabay

Koós Kata, a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ vezetője lapunknak elmondta, hogy az elmúlt években nem kellett teljes egészében kihasználniuk az említett ellátási módot. Egy-egy rászoruló esetében volt rá csak szükség és csak átmenetileg. Tudomásuk szerint jelenleg is egy ember számít fedél nélkülinek a városban, ám ezúttal neki is helyben megoldódott a hideg évszakokra a lakhatása. A várpalotai intézménnyel kötött megállapodás igénybevételének lehetőségét azonban ennek ellenére is tavaszig fenntartják. Ugyanis váratlanul is kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy szükség lehet rá. Például mert elveszíti munkáját, bevételeit vagy meglévő családjával, társával úgy megy tönkre a kapcsolata, hogy nem lesz otthona – sorolta a szakember. 

 

Arról is beszélt, hogy a családsegítő szolgálat munkatársai folyamatosan tartják a kapcsolatot a rászorulókkal. Azért is, hogy időben kiderüljön, ha a meglévőknél is nagyobb gondok állnának elő megélhetésük terén. Másrészt az intézményük működésének jellegéből adódóan a téli krízisidőszakban általában élelmiszer-felajánlások révén segíthetik őket. Emellett rendszeresen főznek nekik teát, készítenek szendvicseket, juttatnak konzerveket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában