Hét helyen várják a jelentkezőket

2021.11.26. 20:01

Veszprém megyében is folytatódik az oltási akcióhét

A kormány egy héttel, december 5-ig meghosszabbítja az oltási akcióhetet, így a jövő héten is előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat a kórházi oltópontok mindennap reggel 7-től este 7 óráig. Veszprém megyében 7 helyen várják majd a jelentkezőket.

Veszprém, 2021. április 12. Bujdosó László osztályvezetõ-fõorvos beolt egy nõt az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina elsõ adagjával a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban 2021. április 12-én. MTI/Vasvári Tamás

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A november 22-én kezdődött oltási akcióhét sikerére tekintettel a jövő héten is mindennap várják a kórházi oltóhelyek azokat, akik a koronavírus elleni vakcina első, második vagy a harmadik, megerősítő dózisát szeretnék megkapni - írja közleményében a Veszprém Megyei Kormányhivatal. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el. Aki már korábban regisztrált, annak azt javasolják, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglaljon időpontot, így elkerülheti az esetleges várakozást. Első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra továbbra is ötféle vakcina áll a rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

 

Veszprém megyében a következő hét kórházi oltóponton reggel 7-től este 7-ig várják az oltásra érkezőket:

 

  • Ajkán a Magyar Imre Kórházban;
  • Balatonfüreden az Állami Szívkórházban;
  • Farkasgyepűn a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézetben;
  • Pápán a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelőben;
  • Tapolcán a Deàk Jenő Kórházban;
  • Veszprémben a Csolnoky Ferenc Kórházban;
  • valamint Zircen a Zirci Erzsébet Kórházban.

 

Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal viszik kinyomtatva, kitöltve és aláírva a regisztrációs lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot (utóbbi 3. oltás esetén is kell), amelyek az  oltási akcióhéten elérhető oltóhelyek teljes listájával együtt megtalálhatók a koronavirus.gov.hu oldalon.

 

További információk az oltási akcióhétről: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/minden-fontos-az-oltasi-akciohetrol-0

 

A delta variáns rendkívül agresszíven fertőz, ezért nagyon fontos, hogy minél többen kapják meg a vakcinát. A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A megerősítő harmadik oltás is mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző adagot; ez ismét jelentősen megemeli a védettséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában