Körkép

2021.11.24. 16:00

Zárt térben kötelező a maszk

A koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezése érdekében szombattól visszatért az év első felében már megszokott maszkviselés a zárt helyiségekben.

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett szombattól ismét maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a  vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat. 

A tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek követik a híradásokat, tisztában vannak az aktuális szabályozással. Sőt, sokan már saját biztonságuk érdekében hetekkel, hónapokkal korábban maszkot vettek a zárt helyiségekben. Az üzletekben, bevásárlóközpontokban a fertőzöttek számának növekedésével egyre többen vásároltak maszkban.

Szombattól mindenkinek maszkot kell viselnie a zárt helyiségekben, azonban ez jellemzően nem okoz konfliktust, a legtöbb helyen már a bejáratnál felhívják erre az emberek figyelmét. Aki esetleg mégsem tesz ennek eleget, azt a biztonsági őrök vagy a dolgozók azonnal figyelmeztetik, ám ilyen csak elvétve fordul elő, és többnyire figyelmetlenség áll a háttérben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában