Kórház

2021.12.16. 07:00

A koraszülöttekért fogtak össze Tapolcán

Vizeli Józsefné Marika és családja számára természetes dolog segíteni másokon. Most sikerrel megszólították barátaikat, ismerőseiket is és együtt gyűjtöttek a veszprémi Cholnoky-kórház koraszülöttosztályának.

Tóth B. Zsuzsa

Vizeli Józsefné (balról) átadja az adományt a koraszülöttosztálynak Fotó: családi

Marika elmondta lapunknak, hogy a családtagok régóta adományoznak év végén: két évvel ezelőtt kézműves termékekkel segítették az ajkai kórházat, tavaly pedig közel háromezer maszkot varrtak egészségügyi és kereskedelmi dolgozóknak, kórházban fekvő betegeknek, idős otthonok lakóinak, tűzoltóknak. Ezúttal a munkába még a családfőt is bevonták, Józsi szabott, a felesége és lányaik, Viki és Marika pedig varrt. Utóbbiba a helyi foltvarró kör tagjai szintén besegítettek. Marika azt mondja, jó volt látni, hogy mennyire örülnek a maszkoknak azok, akik kapták. 


A Vizeli házaspár egyik lánya, Marika a veszprémi kórház gyógyszertárában dolgozik. Megtudta, hogy a koraszülöttosztálynak elkelne némi adomány. Mivel a család szerette volna viszonozni a dolgozók kisbabák iránti gondoskodását, Marika megkérdezte, hogy konkrétan mi kellene az osztálynak. A kívánságlistát a család kiegészítette még kávéval, süteménnyel. – Az egyik ismerősömnek említettem, hogy gyűjtünk, mondta, hogy szeretne beszállni. Ő hozta az első két csomag popsitörlőt. Mikor aztán a közösségi oldalra kiírtuk, hogy adományt gyűjtünk, az ismerősök sorban jelentkeztek. De felkerestem a város vállalkozóit is, és háziorvos fiunk, Józsi szintén elkezdett gyűjteni, a környező települések betegei szintén sok mindennel segítettek. Volt olyan adományozó, aki pénzt adott, abból speciális pelenkát vásároltunk a koraszülötteknek. Becslésünk szerint több mint 300 ezer forint értékű adomány gyűlt össze a három hét alatt. Babakrémek, fürdetőszerek, számítógépes egerek, golyóstollak, fénymásoló papír. Mindemellett péksüteményt és tortákat is vihettünk az osztálynak, ahol nagy örömet szereztünk. Boldogok vagyunk, hogy ismét segíthettünk, és hogy ennyien a nemes cél mellé álltak – mondta az édesanya, Marika, aki úgy gondolta, hogy a november végi koraszülöttek világnapja és az év végi ünnepek apropóján ugyancsak itt volt az ideje az adományozásnak. 


A család már most elhatározta, hogy jövőre is gyűjtenek, terveik szerint újra egy kórháznak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában