Közösség

2021.12.21. 14:00

Advent negyedik vasárnapján gyertyagyújtásra gyűlt össze a falu

Forralt bor főző versennyel egybekötött gyertyagyújtással ünnepelték a negyedik adventi gyertya meggyújtását Veszprémgalsán.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő, Laller és Simon Gábor polgármester

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A gyertyagyújtást megelőzően Simon Amira és Fincza Ivett szavalatát hallhatták az ünneplők. Simon Gábor polgármester hagyományként említette, és köszönte meg Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselőnek, hogy immár több éve mindig a képviselő gyújtja meg a település adventi koszorúján a negyedik gyertyát.  

Fenyvesi ünnepi gondolatai minduntalan visszakanyarodtak a koronavírus okozta lelki fájdalmakhoz, az egyedüllét és a magány érzéséhez, mely életre hívta a tenni akaró nőegyletet a faluban is. Megköszönte a falu asszonyainak, hogy a bevásárlástól a gyógyszerek kiváltásán át az ebédhordásig mindenben önzetlenül a segítették a bajba jutottkat. Hozzátette, hogy az itt Veszprémgalsán élők mindannyian büszkék lehetnek a közösségükre, hiszen azon települések közé tartoznak, ahol összetartók és fegyelmezettek a településen élők. Elmondta, bízott abban, hogy a védekezésnek köszönhetően az idei karácsonyi ünnepek már mindenki a szerettei körében töltheti és Áldott Békés Karácsonyt kívánt minden jelenlévőnek. 

A gyertyagyújtás után a forraltbor verseny díjazottjaié lett a főszerep, az induló tíz csapatból a harmadik helyezett lett a káptalanfai Kicsi fahéj csapata, második helyen a Ló bornak is kell a cégér csapat végzett Kertáról, a legtöbb szavazatot pedig a tüskevári Laller kapta forraltborára. Különdíjban részesítették a Nőegyletet Veszprémgalsáról. A díjakat Simon Gábor polgármester, Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő, Sör László borlovag, valamint saját felajánlását Papp László adta át.


 

Címkék#advent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában