Ünnep

2021.12.18. 09:00

Adventi kántálásra hívták az aszófőieket

Adventi kántálásra hívták Aszófő lakosságát a Vendégül lát az utca című program keretében, amelyet idén második alkalommal szerveztek meg a 2019-es hagyományteremtő rendezvény után.

Szauer Annamária

A jövő évi kántálás szervezői Koi Eszter idei szervezőtől átveszik a jelképes stafétát, az adventi koszorút Fotó: Napló

A tavalyi rendezvény a pandémia miatt elmaradt, de a szervezők idén már céltudatosabban készültek a program létrehozására. Az ötlet Markó Beátától, Aszófő Szociális és Kulturális Alapítványának elnökétől származik: 2019-ben azzal az ötlettel állt elő, hogy hagyományteremtő és közösségépítő összejövetel céljából minden évben a település más-más utcája lássa vendégül a falu lakosságát advent egyik hétvégéjén. Ezúttal a Petőfi, a Rizling és a Vadvirág utca lakói álltak össze és hívták vendégségbe a faluközösséget. A Petőfi utcaiak képviseletében Koi Eszter gondos szervezésében kínálták a forralt bort, adventi teát és a házi finomságokat. A köszöntőben az elnök méltatta a szervezést, s hogy ebben a pandémiás helyzetben a lehetőségek figyelembevételével is megteremtették a terített asztalt a közösségnek. 


Hogy a rendkívüli időjárás ellenére rengetegen eljöttek, ez annak is betudható, hogy mindhárom vendégfogadó utca alaposan kivette a részét abból, hogy a helyiek találkozása idén mindenképpen megvalósuljon. Az alapítvány a helyi mozgássérült, tehetséges, kerekesszékes fiatalemberről, Schenk Andrásról sem feledkezett meg, akit betegsége kezdete óta minden segítő akcióban támogatnak, kedves gesztusként idén is karácsonyi ajándékban részesítette őt a szervezet. 


A rendezvénnyel ismét bizonyítottak a szervezők, legfőképp azt, hogy a kisebb településeken még nagyobb szükség van a közösségre, hiszen annak erejével óriási lépéseket tehetnek a falu kulturális és közösségi életének felemeléséért. A meghitt beszélgetések, találkozások, ötletelések kellemes hangulatot teremtettek. 


A „stafétabotot”, amely ha- gyományosan egy adventi koszorú, négy utca – Balaton, Kossuth, Rákóczi és Árpád – képviselője vette át, akik emelték poharukat a 2022-es közös találkozás reményében. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában