Jótékonyság és nyomozójáték

2021.12.03. 07:01

Adventi programok sokasága a Jókai Mór Művelődési Központban

A különböző korosztályoknak sokrétű kikapcsolódási lehetőséget kínál a második adventi hétvégén a Jókai Mór Művelődési Központ.

Polgár Bettina

Cseh-Müller Orsolya és Horváth Dorina ismertették az adventi programokat

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Az első adventi hétvége programjainak az Esterházy-kastély adott otthont, ezen a hétvégén a Jókai Mór Művelődési Központba, majd a Jókai Mór Városi Könyvtárba, végül pedig a Kékfestő Múzeumba várják az érdeklődőket.

A hétvége programkínálatról Horváth Dorina és Cseh-Müller Orsolya kulturális szervezők adtak tájékoztatást. Mint mondták, december 4-én, szombaton a Jókai Mór Művelődési Központ színházépületében várják az érdeklődőket, ahol 15 órától adventi kézműves vásár és kreatív játszóház nyílik, 18 órától pedig Fabók Mancsi Bábszínháza garantálja a kikapcsolódást. Emellett a karácsonyi hangulatért felel még a Modegreen zenekar és a Sofi&Peti Jazzy Duó. A legkisebbek részére pedig babasarkot is kialakítanak a szervezők, valamint téli finomságokkal, meleg teával, forralt borral várják a vendégeket.

Megtudtuk, a rendezvényen befolyt összegből – illetve a négy adventi hétvége bevételéből – a szervezők a Regőczi István Alapítványt, a koronavírus-miatt árván maradt gyermekeket támogatják.

- Az adventi hétvégékre egy nyomozójátékot is indítottunk, ami során négy versszakot kell megtalálniuk a résztvevőknek a négy intézményben, és a legszerencsésebbek értékes nyereményekkel gazdagodhatnak – emelte ki Horváth Dorina.

December 5-én, vasárnap 15 órától a Fő téri karácsonyfát díszítik fel azokkal a díszekkel, amelyekkel a nyári táborokban résztvevő gyermekek készítettek. Ezt követően, 17 órától az Esterházy-kastély udvarán gyújtják meg az adventi koszorú második gyertyáját.

Cseh-Müller Orsolya elmondta, december 6-án, hétfőn 17.30-kor ugyancsak várják a családokat a Jókai Mór Művelődési Központ színházépületébe, ahol fellép a Pom-pom együttes, majd a Mikulás is megérkezik, hogy megajándékozza a gyermekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában