Advent

2021.12.15. 07:00

Ajándékot kapnak a nagyvázsonyi nyugdíjasok

A településen 300 felett van a 65 évnél idősebb lakosok száma. Az elmúlt napokban és még a hét folyamán ajándékcsomagokat juttatnak el számukra az önkormányzat munkatársai, illetve néhányukhoz a polgármester személyesen is ellátogat.

Molnár Sándor

A falu egyik legidősebb lakója Császár Károly veszi át a csomagot Fábry Szabolcs polgármestertől

Forrás: Önkormányzat

A pandémiás helyzet miatt a település vezetése úgy döntött, hogy a beltérre tervezett adventi programokat amennyire lehet lecsökkenti. Emiatt kültérre kerültek az adventi vasárnapi összejövetelek és elmarad idén az egyébként már évtizedek óta hagyományos Idősek Karácsonya is, ahol a szíveslátás mellett ünnepi műsorral kedveskedtek volna a nagyvázsonyi nyugdíjasoknak. A járványhelyzetre való tekintettel, így az önkormányzat munkatársai, illetve a polgármester személyesen keresi fel a 65 év feletti lakosokat és adják át nekik az önkormányzat tartós élelmiszereket, karácsonyi szalvétát és édességet tartalmazó ajándékcsomagját. 

– Amennyire az időm engedi, előzetes egyeztetés után, néhány beoltott családhoz személyesen is ellátogatok. Ez egy figyelmesség, és azt tapasztalom, hogy amennyi szeretetet, figyelmességet viszek annak a többszörösét kapom vissza ezeknek a találkozásoknak a során, amelyek rengeteg tanulsággal is szolgálnak. Ezek a találkozások szebbé teszik a karácsony előtti időszakot, ugyanakkor a nyugdíjasaink elmondják a véleményüket is arról, hogy milyen tapasztalataik voltak az elmúlt évben, és hogyan látják a településen történteket. Emellett megfogalmazzák a kéréseiket, észrevételeiket az apróságoktól az egészen komoly dolgokig – összegzi tapasztalatait Fábry Szabolcs polgármester, aki szerint sokkal közvetlenebb visszacsatolás számára egy-egy ilyen alkalom, mint mondjuk egy közmeghallgatás, vagy testületi ülés.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában