Gyűjtést szerveztek

2021.12.06. 14:00

Az állatvédelmet is szívügyének tekinti Balatonfüred

Nagyon sokan érkeztek a balatonfüredi iparterületen lévő ebmenhelyre vasárnap, ahová rengeteg adományt vittek az emberek. A gyűjtést az Északbalatoni Ebmentő Egyesület és a helyi Ebrendészeti és Gyepmesteri Telep szervezte meg.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/ Napló

Egy emberként fogott össze Balatonfüred és térsége vasárnap, így a városvezetés, az önkormányzat dolgozói, a képviselők, a vállalkozók és nagyon sokan mások, akik jelentős mennyiségű adományt, például tápot, kutyakonzervet, jutalomfalatot, takarókat vittek az árva négylábúaknak. Utóbbi főleg a kölyköknek és az idősebb kutyáknak hasznos a hideg hónapokban. Gáspár Ákos képviselő, a menhely egyik önkéntese kiemelte, nagyon örülnek annak, hogy idén megszervezhették a hagyományos, ünnepek előtti nyílt napot, illetve adománygyűjtést, ami tavaly a koronavírus járvány miatt sajnos elmaradt. Büszke arra is, hogy hat éve egy kitűnő önkéntes csapat tagja lehet a füredi menhelyen, ahol harminc kutyát tudnak elhelyezni. 

Forrás: Balogh Ákos / Napló

Szerencsére a városra és környékére a felelős állattartás a jellemző, így más menhelyekről is tudnak befogadni árva állatokat, és egyre népszerűbb az örökbefogadás is. A gyűjtést folytatják, melyre a helyi hipermarketben van lehetőség. A képviselő felidézte, kétmillió forint kormányzati támogatást kaptak nemrég, amiből fűthető kutyaházakat vesznek, a pénzt orvosi költségekre, ivartalanításra is fordítják. Jövőre a terveik szerint egyfelől 6000 négyzetméteres kutyafuttató épül, miután sikeresen pályázott az önkormányzat a Balaton Fejlesztési Tanácsnál. Másrészt új gyepmesteri telepet és menhelyet is létrehoznak az iparterület egy másik részén. Ott lesz korszerű kiszolgáló részt vizesblokkal, orvosi szobával, fűthető kutyaházakkal. -Mindig szívemen viseltem az állatok sorsát, mondta Gáspár Ákos, aki Konti, egy 11 éves menhelyi foxi gazdája, aki náluk családtag. Célja, hogy népszerűsítsék a felelős állattartást, amit már gyermekkorban érdemes megismerni. Emiatt is jó, hogy a mostani programon a helyi Lóczy gimnázium diákjai is részt vesznek. -Elkötelezett vagyok az állatok és az állatvédelem mellett, fogalmazott Kosler Zoltán, az önkormányzat városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezetője, aki végig részt vett az adománygyűjtésen. Üdvözölte, hogy Gáspár Ákossal az élen kitűnő csapat gondoskodik az állatokról, és a szakember örömmel vesz részt az új menhely létrehozásában is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában