Felajánlás

2021.12.03. 11:01

Defibrillátort kapott ajándékba az almádi iskola

Gyermekmentésre is alkalmas újraélesztő készüléket ajándékozott a Magyar–Angol Tannyelvű Gimnáziumnak a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület.

B. Virág Rita

Balogh Csaba elnök és Dudásné Pirik Mariann intézményvezető

Fotó: Penovác Károly/Napló

Balogh Csaba, az egyesület vezetője lapunknak elmondta, a Felnőttkorú Veleszületett Szívbetegek Alapítvány ajánlotta fel részükre a készüléket. A defibrillátort azzal a feltétellel tudták az intézmény rendelkezésére bocsátani, ha a nyári hónapokban, vagyis az iskolai szünet alatt az egyik almádi – feltehetően a káptalanfüredi – strandon kap helyet. Természetesen az iskola nagy örömmel fogadta a felajánlást. 

– Az újraélesztő készülék elhelyezéséről értesítjük a városi rendőr-főkapitányságot és valamennyi, a településen működő iskolát és óvodát is. Ez egy hordozható defibrillátor, vagyis, amikor erre szükség van, akkor azt a gimnáziumból el tudják vinni. Nyilván nem az a cél, hogy használják, sokkal inkább az, hogy biztonságban tudjuk a gyermekeinket – magyarázta Balogh Csaba. 

Megtudtuk még, a lítiumos akkumulátorral felszerelt berendezés ugyanolyan típusú, mint amilyennel a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságon a pályán összeesett dán futballistát, Christian Erikssent újraélesztették. A készülék teljesen automata, ráadásul magyar nyelven adja az utasításokat a használójának. Nagyon fontos, hogy nemcsak felnőtt, hanem gyermek újraélesztésére is alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában