Elismeréseket adtak át Szigligeten

2021.12.23. 14:00

Díszpolgári cím Balassa Balázsnak és Lutár Máriának

Forró itallal, bejglivel és zsíros kenyérrel várták a szép számban megjelent érdeklődőket Szigliget főterén a Mindenki karácsonyára. A jó hangulathoz a finom forralt bor mellett a Babos–Piller-duó könnyed jazzmuzsikája is nagyban hozzájárult.

Szijártó János

Jelentős érdeklődés kísérte a Mindenki karácsonyát Szigligeten

Fotó: Szijártó János/Napló

Az idei ünnepség két szempontból is rendhagyó volt, hiszen ezen a Mindenki karácsonyán első ízben adtak át díszpolgári címet, mindjárt kettőt is, másrészt Balassa Dániel polgármesterként először köszönthette a résztvevőket. A kitüntető cím adományozásával kapcsolatban elmondta, a későbbiekben más időpontot és helyszínt jelölnek ki majd erre, de most mindenképpen szerették volna még idén a képviselő-testület elismerését tolmácsolni a két kiválasztott személy részére. A településen már van Szigligetért, illetve Szigliget községért emlék- érem, és ebben az évben döntött úgy a helyi vezetés, hogy díszpolgári címet alapít. 

Először Lutár Mária jegyző fogadhatta a képviselő-testület gratulációját, aki 1975 óta dolgozik a szigligeti hivatalban, és a község fejlődéséért végzett munkája szinte felbecsülhetetlen. Szintén elismerésre méltó és rendkívül látványos munkát végzett Balassa Balázs, aki polgármesterként tizennyolc évig irányította a települést. Csupa szív hozzáállásának, szorgalmának, leleményességének köszönhetően soha nem látott fejlődésen ment át a falu, amit most díszpolgári cím adományozásával ismert el a képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában