Hidegkúti is van a díjazottak között

2021.12.05. 11:31

Először adták át az Aktív Magyarországért díjakat

Az aktív turizmus területén robbanásszerű változások mentek végbe az elmúlt évek folyamán. A kormány jelentős forrásokkal támogatja az aktív időtöltés lehetőségeinek szélesítését, de a fejlődés valódi motorjai a saját területükön évek és évtizedek óta dolgozó szakemberek és civilek.

Juhász-Léhi István

A díjazottak Orbán Viktor miniszterelnöktől és Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztostól vehették az elismeréseket

Fotó: aktivmagyarorszag.hu

Ennek a munkának az elismeréseként az idei évtől állami kitüntetésben részesülnek azok a fáradhatatlan szakemberek, akik példaként állhatnak mindannyiunk előtt. Az Aktív Magyarországért díjat olyan természetes és jogi személyek kaphatják, akik az aktív életmód és kikapcsolódás területén példamutató, illetve kiemelkedő tevékenységet végeztek. Az elismerés évente legfeljebb öt fő részére adományozható, akik az emlékplakett és az adományozást igazoló oklevélen felül 1 millió forintos pénzjutalomban is részesülnek. Az első alkalommal átadott díjakat Orbán Viktor, miniszterelnök és Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos adta át a napokban. Díjazásban részesült Deák Attila, Békatutaj Szabadidősport Egyesület, Egri Józsefné (Factory Aréna Miskolc), BSI Sport Kft., és a Hidegkúton élő Pénzes Erzsébet. 

A díjazottak Orbán Viktor miniszterelnöktől és Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztostól vehették az elismeréseketForrás: aktivmagyarorszag.hu

Méltatásából kiderült, Pénzes Erzsébet a magyar sport-, valamint kerékpárszakmai élet unikális alakja. 15 évig dolgozott adjunktusként a veszprémi egyetemen, majd polgármesteri posztot töltött be Hidegkúton. A MAKETUSZ megalapítása óta dolgozik a szervezet kötelékében, ugyanakkor az Európai Kerékpáros Szövetség elnökségének is tagja. Kiemelkedő sportsikerekkel is büszkélkedhet, hiszen tájfutásban országos bajnoki címet, tájkerékpárban pedig világbajnoki ezüstérmet szerzett. Az aktív turisztika területén végzett kimagasló munkája mára a terület megkerülhetetlen szereplőjévé tette. Olyan projektek fűződnek a nevéhez, mint például a kerékpáros Vándortábor elindítása, az Országos Bringapark Program szakértői feladatainak ellátása vagy az EuroVelo hálózat magyarországi koordinációja. Az egészséges élet iránti elkötelezettsége, a természetszeretete nem csak a lányai szemében jelent követendő példát, de a vele kapcsolatba kerülőket is inspirálja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában