Gratulálunk!

2021.12.20. 18:00

Idegenforgalmi kiválóságok: Veszprém megyeieket is díjaztak

Az idegenforgalom legnagyobb elismerésében, a Kőrösi Csoma Sándor-díjban részesült Kopek Annamária, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park nyugalmazott vezetője és Mihályi Jeromos, a Tihanyi Bencés Apátság perjele. A rangos elismerést Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese adta át, derült ki a MTÜ oldaláról.

Kovács Erika

A képen balról jobbra: Könnyid László, Mihályi Norbert Jeromos, Fazekas Lajos, Fekete-Dombi Ildikó, dr. Kopek Annamária, Mihályi László, dr. Michalkó Gábor, Csizmadia László testvére Csizmadia András és Dömötör Csaba

Fotó: MTÜ

A méltatások szerint a díjat Kopek Annamária a Balaton-felvidék természeti értékeinek turisztikai szempontok szerinti fejlesztéséért, bemutatásuk kidolgozásáért, valamint tapasztalatának, tudásának az ökoturisztikát érintő kimagasló hasznosításáért, a turizmusban és a környezeti nevelésben végzett kiemelkedő tevékenységéért kapta meg. Mihályi Norbert Jeromost az apátsághoz tartozó települések templomainak megújításáért, a vallásturizmus és a magyar örökség kiemelkedő helyszínének irányításáért, illetve azért díjazták, mert az apátság felújítása alatt is messzemenően támogatja az idegenforgalmi szempontokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában