( Állati jó ) ajándék a várostól

2021.12.21. 20:00

Kedvezményesen látogatható az állatkert a két ünnep között

December 24-től január 2-ig kedvezményesen, 500 forintos belépőjegyekkel látogatható a Veszprémi Állatkert. A jó hírt sajtótájékoztató keretében jelentette be Ovádi Péter, Porga Gyula és Török László.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte, hogy méltán lehet az állatkert Veszprém és térségének a legnagyobb turisztikai attrakciója. 2021-ben számos olyan fejlesztés valósult meg, amelyekre büszkék lehetünk. Az állatvédelemért felelős miniszteri biztosként nagyon örült annak, hogy az Állatok Világnapján 500 forintos jegyekkel volt látogatható az állatkert, és a kezdeményezés sikerét igazolta, hogy több mint ötezer látogatója volt aznap a vadasparknak. A képviselő bejelentette, hogy most, a két ünnep között is 500 forintos belépőjegyet vásárolva fedezhetik fel az ország bármely pontjáról érkező látogatók az újdonságokat.

Porga Gyula polgármester megjegyezte, hogy az elmúlt években az állatkert számos szép pillanatot és soha nem látott fejlesztési hullámot tudhat maga mögött. Minden évben megújul az állatkert valamelyik része és fontos az, hogy ezek ne csak a turistáknak jelentsenek élményt, hanem a veszprémiek is minél gyakrabban láthassák a fejlesztéseket. Ezért az állatkert vezetésével arra törekszenek, hogy megteremtsék ehhez a kedvezményes lehetőségeket.

Forrás: Molnár Sándor/Napló

Török László állatkert -igazgató elmondta még, hogy éves szinten, átlagosan 350 ezer látogatót fogad a Veszprémi Állatkert. Büszkék arra, hogy bár 2021 elején, a pandémiás helyzet miatt 100 napig zárva voltak, de így is 300 ezren keresték fel az országosan is népszerű turista látványosságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában