Négy fontos terület

2021.12.01. 17:30

Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő: Magyarországnak előre kell mennie!

Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra! Éppen ezért a Fidesz-KDNP kormány döntései értelmében négy fontos területen is előre lép Magyarország, hangsúlyozta a jövőt érintő kérdéseinkre Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő, majd részletezte, mindez kiket és hogyan érint.

Kovács Erika

Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő

-A pandémia alatt is jól működő magyar gazdaság lehetővé teszi, hogy a kormányzat kiemelten foglalkozzon az emberek életével, mindennapjaival, legyen szó idősekről, családokról, gyermekekről, valamint a fiatalokról, fogalmazott Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő.   

 

Képviselő úr, a kormánynak az irányvonala szerint előre kell menni, nem pedig hátra. Ez mit jelen a mindennapi életben, illetve az emberek tekintetében?  

 

Négy fontos területet jelölt meg a kormány, melyben jelentős lépések várhatóak. Az előrelépésben nagyon fontosnak tartja a nyugdíjas emberek megbecsülését. Ők már megkapták a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, és ezen felül még a teljes 13. havi nyugdíjat is kézhez vehetik jövő februárban. Tavaly áprilisban ugyanis úgy döntött a Fidesz-KDNP kormány, hogy a koronavírus járvány miatt a családokat és a gazdaságot segítő mentőcsomag részeként az időseket is támogatni szeretné, és visszaépíti a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, ezzel segítve életüket, illetve a megélhetésüket.  

 

Nem csak a nyugdíjasok részesülnek több juttatásban, hanem a bérek is látványosan emelkednek a jövőben, a kormányzat döntése értelmében.  

 

Igen, ez a másik fontos terület, mely nagyon lényeges változást jelent az emberek életében, és meghatározó szerepe van az ország, illetve a gazdaság működésében is. Eszerint januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. Ez jelentős előrelépést jelent ahhoz képest, mint ahogy a baloldali kormányzat alatt történt, ugyanis a minimálbér így magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal által fizetett 2010-es átlagbérnél. Az, hogy ezzel javul a vásárlóerő, önmagában jótékony hatással bír egy ország működésére nézve. 

 

Különféle átadásokon és rendezvényeken ön is sokat beszél arról, hogy a jövő alapja a gyermek. Információm szerint a családok, illetve a gyermekek úgyszintén prioritást élveznek.   

 

Valóban, és ez a harmadik kiemelt területe a kormányzati döntésnek. Ez a családi adó visszatérítést jelenti, mely csaknem kétmillió szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent. A magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t. Ellentétben a baloldallal, mi a családok támogatásában hiszünk, melyért elkötelezettek vagyunk, és nem akarunk újabb terheket tenni a vállukra, ahogy a baloldal a 2009-es gazdasági világválságkor tette.

 

Azt is gyakran hangoztatja, hogy nem mindegy, milyen jövőt építünk, mert az meghatározó lesz a fiatalok életében. A kormányzat mellettük is elkötelezett.

 

A gyermekes családok, a nyugdíjasok mellett a kormány a fiatalokat is célzottan segíti. Ennek értelmében januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik meg a keresetük. A fiatalok adócsökkentését szintén a gazdasági növekedés teszi lehetővé. Összehasonlításként érdemes felidézni, hogy mit üzent a fiataloknak a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc, amikor kormányon volt. Szó szerint azt mondta: „El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni.” Mi természetesen nem ezt akarjuk, ahogy azt a kormányzati döntések is igazolják. Az említett intézkedések jól mutatják a Fidesz-KDNP célkitűzését, miszerint Magyarországot előre kell vinni, nem pedig hátra. Nem hagyhatjuk, hogy a múlt emberei újra megragadják a hatalmat! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában