Közösen várjuk a csodát

2021.12.18. 20:00

Meggyújtották a negyedik gyertyát Veszprém adventi koszorúján

A megyeszékhely adventi koszorújának negyedik gyertyáját Udvardy György érsek és Porga Gyula polgármester gyújtották meg szombaton az Óváros téren.

Marton Attila

Porga Gyula polgármester és Udvardy György érsek gyújtották meg a negyedik gyertyát

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A program elején Nagy Károly címzetes apát Lukács evangéliumából olvasott fel egy részletet. Udvardy György köszöntőjében kiemelte, minden ember a boldogságot keresi, eközben számos célt kitűznek maguk elé. Karácsony ünnepe arra hívja fel a figyelmet, hogy boldogságunk túlmutat vágyainkon és pillanatnyi reménykedéseinken. – Mi hisszük, hogy Isten igazmondó és hűséges. Mi hisszük, hogy olyan vágyakat ültet szívünkbe, amelyeket csak ő tud betölteni. Az emberi boldogságkeresés akkor teljesedik be, amikor befogadjuk az Isten által felkínált boldogságot – fogalmazott Udvardy György. Hozzátette, ez a meggyőződés segíti az embert az igazságért való küzdelemben, és ez vezeti állhatatosságra, és arra, hogy másokra figyeljen. Az emberi reménységet Jézus Krisztus születése teszi teljessé, mondta az érsek.

Porga Gyula arról beszélt, az adventi felkészülés – amikor közösen várjuk a csodát – egyik fontos üzenete, hogy a mindennapokban lássuk meg az apró csodákat, és örüljünk azoknak. Ha a saját életünkben megéljük ezeket, azzal a városi közösség is erősödik, hívta fel a figyelmet. Hozzátette, bár az utóbbi másfél-két év számos nehézséggel járt, de Veszprémben számíthattak egymásra a lakosok, intézmények, vállalkozások, ami a közösség erejét mutatja.

A rendezvényen Rónay György versét Módri Györgyi, a Veszprémi Petőfi Színésze szavalta el, a programon közreműködött Zsilinszky Cecília kántor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában