A közösség ünnepe

2021.12.18. 07:00

Meghitt együttlét Dózsaváros főterén

A bensőséges hangulatú rendezvényen – amely tavaly a pandémia miatt elmaradt – részt vett Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője, Porga Gyula polgármester, valamint a városrész képviselői, Hegedűs Barbara alpolgármester és Halmay Gábor önkormányzati képviselő is.

Juhász-Léhi István

– Jó itt lenni, jó újra együtt lenni, hiszen a tavalyi karácsony nem úgy alakult, ahogy megszoktuk, ahogy szerettük volna – mondta ünnepi beszédében Porga Gyula, aki hangsúlyozta, hogy azért is örömteli részt venni a dózsavárosi ünnepségen, mert arra emlékeztet, amit otthon is megélünk; kicsik, nagyok, szülők és nagyszülők együtt lehetnek. 


– Azonban nemcsak az együttlét a fontos, hanem a közös felkészülés is. Ahhoz, hogy szép legyen az ünnepünk, sokaknak kell együttműködniük – emelte ki a polgármester. 


– A mai eseményre sem kerülhetett volna sor, ha nincs óvodánk, iskolánk, baráti körünk, nincsenek segítő vállalkozók és nyugdíjasklubok – hangsúlyozta Porga Gyula. – Ez az egyik legfontosabb üzenete a mai együttlétünknek is. Az, hogy tartozunk valahova, arra kell ösztönöznie minket, hogy tegyünk a közösségért. 


Ünnepi köszöntő műsort a Dózsa György Általános Iskola 3. a és 3. c osztályos tanulói adtak. A Dózsa téren álló fenyőfa az Avar utcából, Balázs Lászlónéék portájáról érkezett. A fát a baráti kör tagjai állították fel, a díszítésben a nyugdíjasklubok tüsténkedtek. Teljes pompájában áll a városrész betlehemje is, melynek alapjait a baráti kör tette le hét éve, és azóta szépült, gyarapodott a kör tagjainak köszönhetően. Idén a betlehem alakjai újultak meg, amiben jelentős szerepe volt Márfi Gyula nyugalmazott érseknek, Szabó János atyának, a dózsavárosi Léber Erzsébetnek és a baráti körnek, amely komoly anyagi támogatással járult hozzá. 


Az ünnepség végén Szabó János főesperes áldotta meg a megújult betlehemet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában