Füzet a helyes beszédért

2021.12.13. 08:00

Országszerte használják a badacsonyi gyógypedagógus kiadványát

Lapunkban korábban már bemutattuk Kuti Gáspárt, akinek a nevéhez fűződik a Takuga oktatást segítő, fejlesztő eszközök feltalálása, amelyek nem csupán a fiataloknak, de még a felnőtteknek is hasznos időtöltést nyújthatnak. Tanulási és szórakozási lehetőségeket biztosítanak a Takuga falapocskák tapintható betűi, formái.

Tóth B. Zsuzsa

Kuti Gáspár logopédiai füzetet állított össze, amely segít a gyerekeknek a helyes beszéd elsajátításában

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A képességfejlesztő játékcsalád után a badacsonyörsi gyógypedagógus idén Az én logopédia füzetem című kiadvánnyal rukkolt elő, amelyet ma már országszerte használnak a szakemberek. A munkafüzet segít a helyes beszéd elsajátításában, és olyan, úgynevezett motoros előkészítő gyakorlatokat tartalmaz, amelyekre azon gyerekeknek van szükségük, akik beszédjavításra szorulnak.

A füzetben található ajak- és nyelvgyakorlatok a logopédiai foglalkozás és az otthoni gyakorlás elengedhetetlen részei. A feladatok könnyebb elsajátítását segítik a precíz, kifejező rajzok, amelyek szemléltetik a nyelvgyakorlatok során a beszédszervek pozícióját, célzott segítséget nyújthatnak a hangok tiszta képzéséhez. Amennyiben nem kérünk nyelvgyakorlatot a gyerekektől, nehezebben várhatunk el tiszta hangokat. A füzet a kétoldali kommunikáció sikerének érdekében közérthető ábrákat és táblázatokat tartalmaz a logopédusok és a szülők számára. Az otthoni gyakorlás nagyon fontos, hiszen a heti egy-két óra logopédiai foglalkozás kevés, és hosszú idő telik el két foglalkozás között. Fontos, hogy a füzet használatát minden esetben előzze meg a logopédiai konzultáció – állítja Kuti Gáspár. 

Az oldalszámozott lapokkal ellátott füzetbe írni és feladatlapokat ragasztani szintén lehet. A használhatóság érdekében a klasszikus munkafüzeteknél nagyobb méretű a kiadvány, hogy oldalszámozott, üres lapjaira kerülhessenek a logopédus által kiadott nyomtatott vagy rajzolt feladatok. A szerző annyit még elárult, hogy lesz folytatás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában