Hét országból érkeztek fiatalok

2021.12.15. 12:00

Segítő külföldi önkéntesek Nagyvázsonyban

Edényből, Finnországból, Olaszországból, Franciaországból, Spanyolországból, Portugáliából és Németországból érkeztek önkéntesek a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesülethez. A 10 külföldi fiatal három hétig tartózkodik a településen az Erasmus plusz program támogatásának köszönhetően.

Molnár Sándor

Forrás: Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület

Az önkéntesek az eredeti tervek szerint a helyi iskolában, illetve az óvodában foglalkoztak volna a gyerekekkel. A járványhelyzet miatt azonban módosítani kellett a terveken, és a nagyvázsonyi fiatalokkal közösen szerveztek a vendéglátók programokat részükre. Ha direktben nem is, de áttételesen azért segíthettek a külföldi fiatalok az óvodásoknak és a nagyvázsonyi iskolásoknak. Mivel a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat már második éve támogatja az óvodát mikuláscsomagokkal, ezért az önkéntesek becsatlakoztak a „ Mikulásgyár” munkájába és segítettek összeállítani a csomagokat, az iskolások részére pedig mézeskalácsot sütöttek. 

A szeretetről adtak elő műsort a külföldi önkéntesek a Reményi Rendezvényházban
Forrás: Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület

Advent harmadik vasárnapján bekapcsolódtak a település ünnepi rendezvényébe, és a szeretetről adtak műsort a Reményi Antal Rendezvényházban. A hét folyamán még a helyi fiatalokkal közös éneklést és mézeskalácsozást is szerveznek, illetve ping-pong-, csocsó-, és dáma versenyt is rendeznek. A Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület 2016 óta fogad már önkénteseket. A külföldi fiatalok most az Európai Szolidaritási Testület Erasmus plusz programja keretében érkeztek Nagyvázsonyba és december 16-án utaznak majd haza – tudtuk meg Kandikó Ritától, az egyesület elnökétől. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában