Adomány

2021.12.15. 07:00

Szárítógép és kétezer sajt a rászorulóknak

Bakai László jóvoltából a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménybe újabb adomány érkezett kedden. Az átadáson Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő is részt vett.

Marton Attila

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Bakai László, a Mert Segíteni Jó Alapítvány elnöke elmondta, a családsegítő intézménnyel való kapcsolata régre nyúlik vissza, ezért nem is volt kérdés, hogy ha tudnak, idén karácsonykor is segítenek. Egyik partnerüktől nagyobb mennyiségű, közel 2000 darab sajtot kaptak, melyet a családsegítőn keresztül hátrányos helyzetű gyerekeknek, családoknak szeretnének eljuttatni. 


Emellett a nejével közösen felajánlottak januárra százezer forintot, amiből reményeik szerint hátrányos helyzetű családok rezsijébe tudnak besegíteni úgy, hogy beviszik a csekket a családsegítőbe, és az intézmény munkatársai rendezik azt. Ezenkívül egy használt szárítógépet is vittek kedden a Mikszáth Kálmán utcába. 


Bakai László kérdésre válaszolva elárulta, a sajtból jut a Pápai úti Családok Átmeneti Otthonába csakúgy, mint az idősek otthonába. Ugyanakkor hátrányos helyzetű rendőr családokat is szeretnének támogatni, de a mentőkhöz is kerülhet majd belőle. 

Bakai László, a Mert Segíteni Jó Alapítvány elnöke Horváthné Kecskés Diánának, a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény vezetőjének adta át az adományokat Fotó: Pesthy Márton/Napló


Az adventi időszak jellemzően arról szól a családsegítő intézményben, hogy adományokat fogadnak, erről beszélt Horváthné Kecskés Diána, a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény vezetője. Nagyon sok adományt kapnak magánszemélyektől, civil szervezetektől és cégektől, így gazdagnak mondható a karácsonyuk. A sajtoknak különösen örültek, hiszen jellemzően nem kapnak tejtermékeket vagy húsféléket. 


A felajánlott szárítógép elmondása szerint a Családok Átmeneti Otthonába kerül, ahol nyolc család él, és ha nem lenne ilyen ellátási forma, hajléktalanná válnának ezek a családok. 


Kiderült: nagyobb, több száz darabos cipősdoboz-adomány a héten érkezik az intézménybe, ezeket természetesen szeretnék kiosztani az ünnepek előtt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában