Traktorral is gazdagodott a település

2021.12.09. 16:01

Szigligeten kiemelten kezelik az utak felújítását

Immár hivatalosan is átadták szerdán kora délután az új burkolattal ellátott Rókarántói utcát Szigligeten, majd átvették a pályázati támogatással nyert traktort a hozzá tartozó eszközökkel együtt.

Szijártó János

Balassa Dániel polgármester ismertette a Magyar falu program által támogatott projektet

Forrás: Szijártó János/Napló

A Balaton-parti településen idén mintegy 33 millió forintot költöttek az úthálózat fejlesztésére. Ennek részeként a Rókarántói út körülbelül ötszáz méter hosszúságban, 2,5–3 méter szélességben kapott két réteg aszfaltot, illetve a csapadék elvezetését segítő szegélyt és kifolyókat. 

Balassa Dániel polgármester a helyszínen elmondta, a kápolnáig vezető út megújítása több mint 28 millió forintba került, ebből 15 millió forintot pályázaton nyert az önkormányzat. Egy kisebb, saját erőből elvégzett fejlesztésről is beszámolt a polgármester, e szerint a Révész utca is megújulhatott összesen 226 méter hosszúságban, 4,5 millió forintból. Balassa Dániel egyúttal hangsúlyozta, hogy az önkormányzati utak felújítása a jövőben is prioritást kap a településen. 

A délutáni program a Básti Lajos Művelődési Ház udvarán folytatódott, ahol az úthálózat-fejlesztéshez hasonlóan a Magyar falu program támogatásával új traktort vehetett át az önkormányzat. Balassa Dániel itt arról számolt be, hogy 11,2 millió forintot nyertek a gépjárműre és a hozzá tartozó eszközökre (utánfutó, tolólap, lombszívó), az összeget 2,1 millió forint saját erővel egészítették ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában