Ajándékcsomagok

2021.12.14. 11:00

Több intézményt segített adománnyal a veszprémi közalapítvány

Három intézményt segített adománnyal a Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány.

Marton Attila

Fotó: PESTHY MARTON

A Csolnoky Ferenc Kórház gyermek­osztályának támogatását hétfőn adták át az intézmény udvarán. 


A megyei közgyűlés által 1990-ben létrehozott közalapítvány kuratóriuma novemberi ülésén döntött a Veszprém Megyei ÉFOÉSZ Közhasznú Egyesülete, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltsége és a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályának támogatásáról. Az adományt hétfőn adták át a Csolnoky-kórház udvarán. Tábori Ferenc, az adományozó közalapítvány kuratóriumi tagja elmondta, szervezetük idén közel 900 ezer forint értékben állított össze ajándékcsomagokat. Ezekben a többi között kifestő, színes ceruza, bluetooth-hangszórók, tollak és plüssfigurák találhatók. 


Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója kiemelte, Veszprém megye 340 ezer lakosának betegellátását végzik, tavaly 28 ezer fekvőbeteget láttak el. Hozzátette, a gyermekgyógyászat stabilan működik, a szakorvosaik kétharmada pedig speciális szakvizsgával rendelkezik ezen a területen. Módi Judit, a Csolnoky-kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrumának megbízott centrumvezető főorvosa köszönetet mondott a felajánlásért. Elmondta, évente hat­ezer fekvőbeteg fordul meg a centrumban. A régió koraszülött csecsemőit is Veszprémben látják el. Emellett évente több tízezer ambuláns betegen segítenek. Hack Tamás, a Veszprém megyei Gyermekvédelmi Központ megbízott intézményvezetője elmondta, a megye gyermekotthon-hálózatában húsz gondozási helyen nevelnek gyerekeket: csecsemőotthont, lakásotthonokat és utógondozó otthont is működtetnek. Hozzátette, az ajándékok a gyermekek szabadidős elfoglaltságait bővítik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában