A biztonságért

2021.12.22. 11:00

TraffiBox sebességmérőt adtak át Kapolcson

Kapolcs Hozzávetőlegesen kétmillió forint értékű sebességmérőt adott át Navracsics Tibor kormánybiztos Márvány Péter polgármesternek.

Tóth B. Zsuzsa

Kapolcson mostantól minden irányba működő sebességmérő segíti a biztonságos közlekedést

Forrás: Archív

Az úgynevezett TraffiBox egy országos kísérleti program keretében érkezett Kapolcsra, ahol az utóbbi években megnőtt a gyorshajtások száma. A program keretében 18 állandó sebességmérő eszközt helyeznek ki országszerte. A sebességmérő kapcsolódik a Véda rendszerhez, a feltöltött adatok az országos adatbázisba kerülnek. A Kapolcson elhelyezett eszközt vandálbiztos dobozban helyezték ki. A doboz mozgatható és a sebességmérés iránya szintén változtatható. 

Márvány Péter polgármester elmondta, hogy a településen sok problémát okoz a gyorshajtás, a zajszennyezés. Ezen gondok miatt az ingatlanok károsodnak, nem jó a közlekedésbiztonság. Köszönetét fejezte ki a kormánybiztosnak, hogy segített megoldást találni a helyiek gondjára. TBZS 
 

Kapolcson mostantól minden irányba működő sebességmérő segíti a biztonságos közlekedést 
Fotó: archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában