A várakozás meghitt ünnepe

2021.12.06. 14:01

Változatos, színvonalas programokat szerveznek a családoknak Sümegen

Advent első vasárnapján kigyúlt az első gyertya a plébániatemplomnál, ahol a metsző hideg ellenére is sokan jelentek meg erre az alkalomra. Kezdetét vette a várakozás időszaka, amely a keresztény kultúrában a karácsonyig tartó négy hetet öleli fel.

Szijártó János

Nagy József főesperes-kanonok imát mondott és meggyújtotta az első gyertyát

Forrás: Szijártó János/Napló

Nagy József főesperes-kanonok imát mondott, meggyújtotta az első gyertyát és megszentelte az adventi koszorút. 


– Advent első vasárnapja az egyházi év advent szent kezdete. Amikor a várakozás is ünnep, mert biztosan eljön, akit várunk. Mert biztosan tudom, hogy megment, hogy szeret. Az adventi koszorú első gyertyájának pici fénye biztatóan jelzi, hogy jó helyen van a szívünk, Istennél. Gyenge még a fény, sok mindent nem látsz még, de az irányt már mutatja. Jöjj közelebb és indulj el jótetteiddel az Úr felé – szólt a plébános a megjelentekhez, majd megáldotta az adventi koszorút, amely zöld ágaival a reményt élteti az emberben. 

Sokan kíváncsiak voltak a gyertyagyújtásra
Forrás: Szijártó János/Napló


A következő vasárnapon Papp Lászlóné, a Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde vezetője gyújtotta meg a második gyertyát, az ünnepi alkalmon közreműködött az óvoda Napocska csoportja. A harmadik gyertyát Oszkai Réka, a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház igazgatója, míg a negyediket Végh László sümegi polgármester gyújtja meg. December 12-én a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ színjátszó köre, 19-én a Szegedi Róza Női Kar színesíti a műsort. Az ünnepi program mindegyik vasárnapon 16.30-kor kezdődik. 

Forrás: Szijártó János/Napló


A hagyományokat folytatva ebben az időszakban is színes, változatos kulturális és családi programokkal várják Sümeg és a térség lakosait a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház szervezésében. Családi vetélkedőt, közösségi karácsonyi csereberét, jótékonysági akciót rendeznek, advent harmadik vasárnapján 17 órától pedig a mindig vidám énekes, az egykori megasztáros Klippel Dávid lesz a város vendége. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában