Újévi köszöntő

2022.01.11. 14:00

Az idei az összefogás éve lesz Almádiban

Az összefogásban, az egységes kiállásban van a város ereje – hangsúlyozta Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere újévi köszöntőjében, amelyet a nemrégen kialakított jégpályánál tartott meg nagy érdeklődés mellett.

B. Virág Rita

Sokan kíváncsiak voltak Kepli Lajos újévi köszöntőjére

Fotó: Penovác Károly/Napló

Eddig újévi köszöntőjét a polgármester a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban tartotta meg, azonban a koronavírus-járvány ezt most nem tette lehetővé, így szabadtéren rendezték meg az eseményt. Az ünnepélyes pohárköszöntő előtt Németh Patrícia énekesnő előadása aratott nagy sikert.

Kepli Lajos azzal kezdte újévi beszédét: mosolyog a szíve, hogy télen ilyen nagy tömeg gyűlt össze. Úgy fogalmazott, számára ez is azt jelzi, van élet, pezsgés, mozgás a városban, és ez nemcsak a nyári szezonra jellemző. 
– Bízzunk benne, hogy 2022-ben végre megszabadulunk a koronavírus-járványtól, és ugyanazt az életet tudjuk élni, mint a pandémia előtt. Remélem, az év második felére visszazökken minden a rendes kerékvágásba – fogalmazott Balatonalmádi polgármestere. 

Kepli Lajos 2021-re visszatekintve elmondta, a nehézségek ellenére sok szép sikernek örülhetett Almádi lakossága, miközben a közösségi élet is fellendült. Szerinte a pandémia rávilágított arra, milyen értékesek a közösségeink, és milyen fontos, hogy együtt lehessünk. 

– Teljes összefogás eredményeként valósult meg Almádi legújabb attrakciója, a jégpálya, amely egy úttörő kezdeményezés a városban. A képviselő-testület is megmutatta, hogy az összefogásban, az egységes kiállásban van a város igazi ereje. Szeretném, ha 2022-ben Balatonalmádi mottója az összefogás lenne – hangsúlyozta Kepli Lajos. 

A város első embere hozzátette, rengeteg önzetlen ember él Almádiban, aki önkéntes munkájával sokat tesz a közösségért, a településért. Mint mondta, az idei esztendő egyik legfontosabb beruházása a bölcsőde lesz: az ötcsoportos, 65 fős intézmény még az első negyedévben megnyithatja kapuit. Továbbá 400 millió forintos kormányzati forrásból útfelújítási program kezdődik, amelynek keretein belül megújulnak az oktatási intézményekhez vezető, illetve a városközpont útjai, továbbá minden városrészben egy-egy utca is új burkolatot kap. Már megkezdődtek az új multifunkciós csarnok építésének előkészületei is, erre százmillió forintot költhetnek el. 

– Bőven van tervünk, ötletünk arra, miként tudnánk még élhetőbbé tenni városunkat. Ehhez elsősorban egészség kell, és ne engedjük, hogy bárki közénk férkőzzön. Emelem poharam az új esztendőre. Hiszek benne, hogy 2022 az emelkedés, az összefogás és a közösségek éve lesz Almádiban – zárta gondolatait a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában