Nem férnek el a hóekék

2022.01.26. 18:00

Az utcán parkoló autók miatt havas több mellékutca Veszprémben

Több veszprémi mellékutca is jeges vagy havas még a hétvégi havazás után.

Marton Attila

A Bakony utcában is fennáll a probléma

Fotó: olvasó

Olvasónk jelezte, több dózsavárosi utcában, például a Jázmin vagy a Kengyel utcában is azt tapasztalta, hogy nincs eltakarítva a hó az útburkolatról, emiatt azok hókásásak, havasak vagy jegesek. 

A Bakony utcában is fennáll a probléma

Forrás: olvasó

A megkereséssel kapcsolatban Salga Balázs, a VKSZ Zrt. városgazdálkodási igazgatója elmondta, a keskeny, főként dózsavárosi mellékutcákban a két oldalt váltakozva parkoló autók mellett nem férnek el a társaság hóekéi, ezért ott nem tudják eltakarítani a havat. Mivel a lakosság vagyontárgyainak védelmére fokozottan ügyelnek, ezért az ilyen esetekben inkább nem mennek be az adott utcákba, minthogy kárt okozzanak az ott parkoló autókban. 

Jázmin utca

Forrás: olvasó

A hasonló kellemetlenségek elkerülését mindazonáltal a gépjármű tulajdonosok is segíthetik, leginkább azzal, ha a kritikus napokon, ideiglenesen máshol oldanák meg a parkolást, lehetővé téve ezáltal a szolgáltatónak a feladatellátást.

Kengyel utca

Forrás: olvasó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában