Gyerek

2022.01.24. 22:21

Boldogsághetet tartanak a várpalotai Kölyökvár óvodában

Boldogsághetet rendeznek a héten a várpalotai Kölyökvár Tagóvodában. Az első napon zenei játszóházzal várták a kisgyermekeket, de lesz a héten táncos foglalkozás, varázsszemüveg-készítés, s eljuthatnak az apróságok a Boldogvárba is.

Szabó Péter Dániel

A hegedűn játszó Kutenicsné Izer Viktória vezetésével az első napon zenés játszóház várta a gyermekeket

Forrás: Szabó Péter Dániel/NaplóSzabó Péter Dániel/Napló

A nevelési intézmény 2020-ban kapcsolódott a Boldog Óvoda Programhoz. – Ennek a programnak a kapcsán hoztuk létre a Boldogsághetet – mondta el lapunknak Csepin Diána, a Kölyökvár Tagóvoda tagintézmény-vezetője.

 

– Nekem szülőként, s ezzel biztosan nem vagyok egyedül, az a legfontosabb célom, hogy a gyermekeim élete boldog legyen. Az, hogy egy helyzetre hogyan tekintünk, nagymértékben a mi nézőpontunkon múlik. Mivel ez a pozitív szemlélet tanítható, tanulható, ezt szeretnénk továbbadni az óvodánkba járó gyermekeknek a mindennapok során. A tudományos kutatások eredményeit felhasználva megmutatjuk, hogy mi, felnőttek mit gondolunk a boldogságról, ezzel együtt kíváncsiak vagyunk arra, hogy sajátos világszemléletükkel ők ezt miként látják – mondta el Csepin Diána, majd hozzátette, kollégáival komoly szakmai felkészülés után dolgozzák fel, s bontják ki a gyerekekkel játékos módon az egyes témákat a Boldogsághét során. 

Egészen péntekig lesznek izgalmas programok a várpalotai Kölyökvár Tagóvodában

Hétfőn a bevezetőben említett zenés játszóház várta a lurkókat a hegedűn is játszó Kutenicsné Izer Viktória vezetésével, kedden pedig a tánc, mint boldogság forrás lesz a középpontban a FootNotes Dance Company tanárainak segítségével. – A szerda a célok kitűzésének és elérésének napja, apró örömökkel. Valószínűleg a gyerekek ezt várják a legjobban, több feladat teljesítése után eljutnak Boldogvárba, ahol ugrálóvár és csokiszökőkút várja majd őket. A csütörtök az optimizmusé, Hajas Attila taekwon-do mesterrel edzik majd magukat a nagyobb fiúk és minden gyermek elkészíti a saját varázs-szemüvegét is. Pénteken aztán varázsszemüvegükön át egy erre az alkalomra íródott mesejátékot tekinthetnek meg a gyermekek az óvónők előadásában – mondta el a Kölyökvár Tagóvoda vezetője.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában