Várják az ajánlásokat

2022.01.22. 11:00

Érdemérmet és díszoklevelet ítélnek oda

Ajánlásokat várnak a Pápa Városért Érdemérem, valamint Pápa Város Dísz­oklevele odaítélésére.

Polgár Bettina

Forrás: Pixabay

Minden évben a március 15-i nemzeti ünnep alkalmával adják át a Pápa Városért Érdem­érmet, valamint Pápa Város Díszoklevelét. Az érdemérem mindazon természetes személyeknek, gazdálkodó szervezeteknek, illetve civil szervezeteknek adományozható, akik a város fejlődése, gyarapodása, hírnevének öregbítése érdekében kifejtett tevékenységükkel kimagasló érdemeket szereztek. Pápa Város Díszoklevelét megkaphatják a település gazdasági és közéletében, a városfejlesztésben, valamint a tudomány, a művészet, az irodalom, az egészségügy, az oktatás, a nevelés, a közművelődés és egyéb területen a város érdekében kiemelkedő tevékenységet végző természetes személyek, gazdálkodó vagy civil szervezetek. 

Az elismerés ugyanakkor nem adományozható annak a személynek, aki az adományozás időpontjában tagja a képviselő-testületnek, a képviselő-testület bizottságának, a nemzetiségi önkormányzatnak vagy városrészi tanácsadó testületnek. Egy naptári évben legfeljebb két érdemérem, valamint öt díszoklevél adható át Pápán. 

Az adományozásra ajánlásokat tehet a polgármester, az alpolgármester, a képviselő-­testület tagja, a képviselő-testület bizottsága, a nemzetiségi önkormányzat, a város országgyűlési képviselője, a jegyző, önkormányzati fenntartású intézmény, pápai székhellyel vagy telephellyel rendelkező gazdálkodó vagy civil szervezet, továbbá bármely természetes személy. 

Az érdemérem és díszoklevél adományozására az ajánlattevők egy naptári éven belül egy-egy ajánlást tehetnek. Az ajánlásnak tartalmaznia kell az ajánlott tevékenységének, működésének ismertetését, az elismerés alapját képező mű, alkotás, cselekmény leírását, bemutatását, dokumentációit, valamint a fentiekben foglaltak társadalmi, városi, közösségi hasznosságának méltatását. Az írásbeli ajánlást legkésőbb január 31-ig lehet a polgármesterhez benyújtani.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában