Rengeteg ember használja

2022.01.20. 06:50

Felújítják az utat Berhida és Pétfürdő között

Mintegy 835 millió forintból újul meg a 7207-es út Pétfürdőt Berhidával összekötő szakasza, jelentette be szerdán Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője.

Szabó Péter Dániel

Forrás: Szabó Péter Dániel

A két érintett település polgármestere, Pergő Margit és Horváth Éva, valamint Fekete János, a Közút megyei igazgatója társaságában tartott sajtótájékoztatót szerdán Pétfürdőn Kontrát Károly. 

Fekete János elmondta, 2021 decemberében jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázati felhívása, mely a 2021-2027-es időszakban a négy és öt számjegyű utak fejlesztésére biztosít forrást.  – A Magyar Közút a felhívásra benyújtotta a 7207-es számú, Lepsény – Pétfürdő összekötő út Berhida és Pétfürdő közötti szakaszának felújítására vonatkozó pályázatát. A 3,8 km hosszú szakasz támogatási kérelmének jogosultsági vizsgálatát a Magyar Államkincstár elvégezte, s azt megfelelőnek találta. Az útfelújítás nem csupán a két település közti szakaszt érinti, Pétfürdőn a Temető utcától Berhida irányába kap új burkolatot az út, míg Berhidán egy 600 méter hosszú belterületi szakasz újul meg a beruházás keretében – mondta el Fekete János. A Közút megyei igazgatója hozzátette, terveik közt szerepel a 7207-es út további fejlesztése is, a berhidai körforgalomtól Kiskovácsi irányába.

Kontrát Károly, Pergő Margit és Horváth Éva egyeztetnek a felújításról a Pétfürdőn áthaladó 7207-es út mellett
Forrás: Szabó Péter Dániel

Kontrát Károly elmondta, a támogatási szerződés megkötésére várhatóan a tavasz elején kerül sor. Utána kezdődhet a felújítás tervezése, majd a kiviteli közbeszerzés. A tényleges útfelújítás, amelynek becsült költsége 835 millió forint, a 2023-as évben várható, addig azonban lesz idő és lehetőség az érintett települések vezetőivel is egyeztetni az egyedi igényekről, javaslatokról. Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, 2021-ben már sikerült felújítani a 7207-es út 2,8 kilométeres, a 8-as főút és Pétfürdő központja közötti szakaszát. 

Horváth Éva és Pergő Margit polgármesterek egyaránt örömüket fejezték ki, hogy jobb minőségű utakon lehet majd közlekedni a települések között, hiszen – mint elmondták – ugyan négy számjegyű útról van szó, ám a térségben rengeteg ember használja napi szinten közlekedésre a felújítás előtt álló szakaszt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában