Eredmények

2022.01.11. 20:00

Folyamatosan fejlődik a Balaton-parti település: újévköszöntés Felsőörsön

Gyarapodó, fejlődő település Felsőörs, mely kitűnő közösséggel és kiváló természeti adottságokkal rendelkezik, hangsúlyozta Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő újévköszöntő beszédében a felsőörsi községházán, január 11-én. Szabó Balázs polgármester büszkén beszélt eredményeikről.

Kovács Erika

Forrás: Kovács Erika/Napló

Külön köszöntötték Berecz Zsombor vitorlázó legendát, a falu díszpolgárát, aki harmadik gyermeke születése miatt nem tudott részt venni az újévköszöntőn.    

Forrás: Kovács Erika/Napló

Egészséget, békességet, szeretetet, egyetértést kívánt az új esztendőre a több mint 2000 lakosú településnek Kontrát Károly. A képviselő kiemelte, gazdag leltárt tud felmutatni a település, mely a közös munka eredménye. A sikerek Európában bárhol megállnák a helyüket, látszik, lehet számítani Magyarország kormányára, a térség képviselőjére, a falu vezetésére, a testületre, a helyiekre. Reményei szerint a további célokat is az említettekkel sikerül majd megvalósítani. Beszélt a Magyar falu programról, mellyel hatalmas források állnak a kistelepülések rendelkezésére. Kiemelte az átadás előtt álló többfunkciós közösségi teret, mellyel nem csak az iskola bővül, hanem az épület alkalmas lesz sportra, közösségi rendezvényekre is. Kontrát Károly a pandémia apropóján aláhúzta az oltás jelentőségét, reményei szerint együtt sikerül legyőzni a járványt, mely sok szomorúságot, nehézséget okoz.

 

Szabó Balázs polgármester köszönettel beszélt az felsőörsi emberekről, akik hozzájárultak a kiemelkedő eredményekhez. -Hiszem, hogy ezzel gyarapodik közösségünk anyagiakban, szellemiekben és erősödik az összetartozás, a lokálpatriotizmus, fogalmazott. Felidézte az elmúlt négy év fejlesztéseit, melyekben meghatározóak a hazai források, a Magyar falu program pályázatai és Kontrát Károly képviselő segítsége. Aláhúzta a 2019 őszére elkészült, 21. századi igényeknek megfelelő községházát, ahol külső és belső felújítás, világítás korszerűsítés történt. 

Kontrát Károly államtitkár, képviselő: Gyarapodó, fejlődő település Felsőörs, mely kitűnő közösséggel és kiváló természeti adottságokkal rendelkezik
Forrás: Kovács Erika/Napló

Kormányzati és önkormányzati forrásból bölcsőde épült, nemsokára átadják a tornatermet. Építettek kerékpárutat, vettek traktor kiegészítőkkel, a bicikliútnál növényeket ültetnek. Eszközöket vettek az orvosi rendelőbe, segítik az időseket. Belügyminisztériumi támogatással felújították a Csalogány utcát, és új utakat is építettek, ahol az önkormányzat kiépítette a közvilágítást. Kiemelten kezelték a zöld és közterületeket, a parkokat, ültettek virágokat, fákat. A hungarikum pályázaton 3 milliót nyertek értéktárra, programokra, csatlakoztak az Európa Kulturális Fővárosa 2023-hoz, támogatják az utcazene fesztivált. A jövőben szolgálati lakást építenek az óvodánál, megújítják az óvodai játszóteret, folytatják a csapadékvíz elvezetést, átépítik a civilház színpadát.  

Kontrát Károly államtitkárnak Kántorné Pólus Ibolya lelkipásztor mutatta be a református templomot Felsőörsön
Forrás: Kovács Erika/Napló

Folyamatos veszélyt jelent a pandémia, a védekezésben sokat segített az összefogás, a sok felajánlás. -Fegyelmezett gazdálkodással, sok lemondással sikerült megőrizni a falu pénzügyi stabilitását, melyben alapvető volt a nagy munkabírású, stabil hivatali csapat, a megfontolt testület a jól működő intézmények, közölte a polgármester.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában