Mintegy 70 munkahely jön létre

2022.01.28. 14:40

Hőszigetelőanyagot gyártó orosz cég hoz létre üzemet Várpalotán

Az év végén már elindul a gyártás a várpalotai ipari parkban a korábbi AHI Roofing üzem helyén, amelyet a speciális épitőipari hőszigetelőanyagot gyártó, hazájában piacvezető orosz Penoplex részvénytársaság vásárolt meg. Az első fázisban egy gyártósort telepítenek Várpalotára, amivel mintegy 70 munkahely jön létre, majd a második gyártósor beindulásakor már körülbelül 120 alkalmazottja lesz a gyárnak.

Szabó Péter Dániel

Fotó: Szabó Péter Dániel

A napokban Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere is fogadta Jurij Chetaevet, a Penoplex vezérigazgató-helyettesét és Sergey Satalovot, a magyarországi projekt vezetőjét a polgármesteri hivatalban. Elmondták, cégük speciális, extrudált polisztirolhabból készült szigetelőanyagot gyárt. Oroszországban 10 gyárat működtetnek, de van gyáruk Kazahsztánban, Üzbegisztánban és Moldovában is. 

Az Európai Unió területén a várpalotai üzem az első befektetésük, amelytől sokat remélnek, mondta el Jurij Chetaev, hiszen nemcsak Magyarország, hanem a környező országok is komoly piacot jelentenek számukra. A vezérigazgató-helyettes hozzátette, első körben egy gyártósort telepítenek Várpalotára, de szeretnének további területeket is vásárolni az üzem környezetében, hiszen további gyártósorok telepítését is tervezik. 

Sergey Satalov, a magyarországi projekt vezetője, a várpalotai gyár leendő igazgatója kiemelte, a munkatársakat már a tavasz folyamán elkezdik toborozni. Összesen 70 főre lesz szükség a gyártás elindításához. A gyártósoron dolgozók mellett keresnek mérnököket is, a felvételeket velük kezdik. Ők már tavasszal megkezdhetik a szükséges gyakorlati tapasztalatok megszerzését a Penoplex azonos profilú moldovai üzemében, ahol azután majd a gyártásban közreműködő többi dolgozó is többhetes gyakorlati szakmai képzésen, tapasztalatszerzésen vesz részt.

Campanari-Talabér Márta – aki dr. Ignácz Anita Éva jegyző és Katona Csaba alpolgármester társaságában fogadta az orosz delegációt – kiemelte, hogy a várpalotai önkormányzat lehetőségeihez mérten minden segítséget megad a Penoplex magyarországi leányvállaltának a gyártás beindításához, hiszen azt remélik, az új munkahelyek létrehozásával a most Székesfehérvárra vagy épp Veszprémbe ingázók közül lehet majd hazacsábítani, ha újabb lehetőségük nyílik egy erős hátterű, biztos lábakon álló, sikeres jövő elé néző gyárban helyben munkát vállalni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában