Kiscsoportos félévi fellépések Pápán

2022.01.11. 13:00

Közönség nélkül adnak számot tudásukról a zenészpalánták

A féléves fellépéseket a járványhelyzet miatt külsős közönség nélkül, tanszakonként kis létszámú csoportokban teljesítik a pápai Bartók Béla zeneiskola növendékei.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában hagyomány, hogy az év végi vizsgákat megelőzendő félévkor, december közepétől január 21-ig fellépés során adnak számot a diákok a zenei tudásukról. Horváth Adrián intézményvezető a Naplónak nyilatkozva elmondta, mivel a járványügyi intézkedések miatt a szülők nem vehetnek részt a koncerteken, ezért úgy döntöttek, hogy kisebb, legfeljebb tizenkét fős csoportokban bonyolítják le a tanszaki fellépéseket, melyekre időnként a szolfézs vagy más tanszakok diákjai is beülhetnek közönségnek. Mint megjegyezte, így talán kevésbé kell izgulniuk a tanulóknak, akiknek nagyjából a fele már túl van a szereplésén, de hátra vannak még például rézfúvósok, hegedűsök, ütősök.

Hétfőn a gitár tanszak második alkalmán jártunk, ahol az előképzősöktől, elsőévesektől kezdve a továbbképző második osztályáig bezárólag csillantották meg tehetségüket a gyerekek. Illés Csaba gitártanár megjegyezte, a harminchárom gitáros növendék három alkalomra bontva lépett fel különféle szerzeményekkel. Volt köztük gyermekdal, népzene, klasszikus gitárdarab és természetesen „növendékmegtartó” rockzene is. A gitár tanszak a lányok körében is népszerű, de valamennyivel még többen vannak a fiúk.

Kemenczki Gábor gitártanár hozzátette, több diákkal és kamaracsoporttal gőzerővel készülnek a második félévben jelenléttel megtartható városi rendezvényekre, megyei gitárversenyekre.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában