Lépésről lépésre előre

2022.01.06. 06:50

Látványos fejlesztésekre készülnek idén Nagyvázsonyban

A 2021-es esztendőben jó néhány jelentős fejlesztést készítettek elő a községben. Tavaly kevesebb látványos beruházás készült, inkább a háttérmunkának, a tervezéseknek, az árajánlatok beszerzésének, az engedélyeztetéseknek jutott nagyobb szerep. Az idei évben viszont sok minden megújul, illetve megépül majd Nagyvázsonyban.

Molnár Sándor

A nagyvázsonyi tornacsarnok látványterve

Forrás: Nemzeti Sportközpontok

– Nagyvázsony az egy főre eső fejlesztések tekintetében az ország legjobb települései között szerepel. Ahhoz, hogy ezt az intenzív fejlesztési szintet tartani tudjuk, rengeteg olyan háttérmunkát kell elvégeznünk, amiből a lakosság nagyon keveset érzékel. A 2021-es év gyakorlatilag erről szólt, de azért elindult néhány fejlesztés is. A legérdekesebb talán a rekortánborítású kispálya. Ehhez a beruházáshoz egymillió forintos sporteszköz-támogatás is járul a Nemzeti Sportközpontoknak köszönhetően – mondta el Fábry Szabolcs polgármester. 
Hozzátette, ezzel párhuzamosan zajlik a tornacsarnok építésének előkészítése. Február végéig a kiviteli tervek készülnek, és a közbeszerzési eljárások zajlanak, majd várhatóan tavasz elején az alapkőletételre is sor kerül, és megkezdődhet az építkezés. Emellett gőzerővel zajlik a sétányok, járdák építésének előkészítése is. A Millenniumi játszótérnél, illetve a mencshelyi út mellett is készül egy-egy sétaút. A Malomkő utcában parkoló épül, amely megalapozza a település új, parkolóórás parkolási rendszerét. Arra számítanak, hogy 2022 nyarától a megújult Kinizsi-vár jóval több látogatót fogad majd, mint a korábbi években. Várhatóan az autóforgalom is jelentősen megnő, ezért fizető parkolási rendszert vezetnek be a turisták, illetve a nem nagyvázsonyi lakosok részére. 
Februárban érkezik egy 24 személyes, zárt kocsiszekrénnyel rendelkező, klimatizált elektromos busz is a településre. Sikeresen pályáztak a Magyar falu programban is, aminek eredményeként egy, a közterületi munkákat segítő kisteherautót is beszerezhetnek az év elején. Egy TOP-os pályázaton elnyert 79,925 millió forintos támogatásból pedig kerékpárút épülhet Nemesleányfalu és a temető között. A projekt keretében pihenőparkot is építenek a Forrás ligetben. 
A 2022-es tervek között szerepel még a belterületi utak fejlesztése és az óvoda parkolójának megépítése is, ahol azonban váratlan problémába ütköztek: a szennyvízelvezető-rendszer teljes cserére szorul. Emellett dolgoznak a csapadékvíz-elvezetés problémájának megnyugtató megoldásán is az Iskola utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában