Egymás jó gyakorlatai által fejlődnek

2022.01.24. 18:00

Megalakult a pápai járás női polgármestereinek klubja

A járás női polgármesterei klub jellegű havonkénti összejövetelen tanácskoznak, osztják meg tapasztalataikat saját és munkatársaik feladatellátásának hatékonyabbá tételéért.

Laskovics Márió

Az első ülésen Békás, Dabrony, Egyházaskesző, Gic, Kemenesszentpéter, Malomsok, Nagydém, Németbánya, Nóráp és Vanyola női polgármesterei, illetve Kovács Zoltán országgyűlési képviselő vettek részt

Forrás: Laskovics Márió/Napló

Megalakult a Pápai járás női polgármestereinek klubja pénteken a Huszár Közösségi Házban. Az első összejövetelen a járás valamennyi – Békás, Dabrony, Egyházaskesző, Gic, Kemenesszentpéter, Malomsok, Nagydém, Németbánya, Nóráp és Vanyola – polgármesternője részt vett. Az alkalom díszvendégeként Kovács Zoltán országgyűlési képviselő fehér rózsával köszöntötte a településvezető hölgyeket, illetve előrebocsátotta további segítségnyújtását vendég előadók meghívásában, szervezésben, a felmerülő kérdések megválaszolásában.

A Németh Adrienn gici polgármester vezette klubot Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is támogatja. Jobbra Varga Rita vanyolai és Antalné Ihász Mária nórápi polgármester

Forrás: Laskovics Márió/Napló

Az ötlet Németh Adrienn gici polgármestertől ered, aki a Naplónak nyilatkozva elmondta, egyelőre nem hivatalos, azaz egyesületi formában hívták életre a klubot, mert úgy vélte, hasznos lenne megvitatni a településvezetői munkájukkal járó dilemmákat, problémákat, illetve tapasztalatot cserélhetnének. Szeretnének hívni más járásokból kollégákat jó gyakorlatait bemutatására, valamint szakembereket eligazodni az aktuális témákban.

Az összejövetel elején Kovács Zoltán országgyűlési képviselő virággal köszöntötte a hölgyeket

Forrás: Laskovics Márió/Napló

– Először szóban egyeztettem a többiekkel, és örömmel erősítettek meg, hogy erre nekik is szükségük van. Az első, háromórás ülésen eldöntöttük, hogy egyelőre a Huszár Közösségi Házban találkozunk havonta egyszer. Szó esett a jegyzőkkel való kapcsolattartás javításáról, a közművelődési szakdolgozók munkájának részleteiről, költségvetésről, a falugondnoki szolgálatról, a pályázati tapasztalatokról. A polgármesterségben a gyakorlat által fejlődünk. Habár mindegyik község más adottságokkal, lehetőségekkel rendelkezik, kistelepülésként mégis egy irányba tart a sorsunk. Dabrony ugyan a devecseri járáshoz tartozik, de mivel közben igény mutatkozott távolabbról is a csatlakozásra, ezért már tervezzük a bővülést a devecseri és a zirci járás polgármestereinek bevonásával – árulta el Németh Adrienn polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában