Szolgálat

2022.01.01. 14:00

Megköszönték orvosuk munkáját a zirci idősotthon lakói

Bensőséges ünnepség keretében köszöntek el a Szent Bernát Idősek Otthonában Buda Imre háziorvostól, aki az intézmény megalakításakor gondoskodott a rendelő kialakításáról, az orvosi felszerelések beszerzéséről és tizenhat éven keresztül végezte az orvosi munkát. Takács Réka igazgatónő a kollektíva és a gondozottak nevében köszönetet mondott áldozatos munkájáért.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

– Buda doktor 2005. december 1-től, az otthont alapító, akkori igazgató, Lékai Jusztin ciszterci atya felkérésére vállalta a lakók és a szerzetesek orvosi ellátását. Munkáját lelkiismeretesség, alaposság, higgadt nyugodtság jellemezte. Munkásságának időszaka alatt az otthon férőhelyszáma harmincegy fővel nőtt, a gondozottak magas életkora, romló egészségügyi állapotuk folyamatos és magasabb leterhelést jelentett számára, melyet fokozott a világméretű humán járvány. Személye garancia volt az egészségügyi szolgáltatás zavartalan ellátásáért – mondta az igazgatónő. 

A ciszterci közösség nevében Marton Bernát perjel atya mondott köszönetet az orvosnak. Szólt a papi szerzetesi és az orvosi hivatás hasonlóságáról, kiemelve, mindkettő elhivatottságot, teljes odaadást, önfeláldozást követel.  Buda Imre meghatódva mondott köszönetet az intézmény közösségének, mindazoknak, akik vele együtt részt vettek a szolgálatban. Felidézte a kezdeti időszakot, a lakók beköltözését, a munkatársi közösség alakulását, a munkaszervezés izgalmas időszakát. Köszönetet mondott feleségének, Rencsik Annamária belgyógyásznak, aki mindvégig segítette munkáját a lakók és a szerzetesek orvosi ellátása megszervezésében. Az ünnepségen verset mondott az intézmény két szociális munkatársa, Tamaskovics Judit és Holczinger Judit. Zárásként a búcsúzók ajándékokkal és egy háromemeletes tortával lepték meg az elköszönő orvost. A stafétát Némethné Kovács Hajnalka, az idősek ellátására szakvizsgával is rendelkező háziorvos vette át Buda doktortól. 

 

 

Címkék#idősotthon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában