Parkolóhelyek, aszfaltozás, tetőfelújítás

2022.01.07. 06:50

Milliárdos pályázati forrásokhoz juthat Sümeg

Több fontos pályázatot is benyújt a város képviselő-testülete a jövő héten – tájékoztatta lapunkat Végh László, a város polgármestere az ezzel összefüggő minapi szakmai egyeztetés után.

Szijártó János

A Kisfaludy Sándor Emlékház tetejének rekonstrukciója is halaszthatatlanná vált mostanra

Forrás: Szijártó János/Napló

Mint megtudtuk, a Terület- és településfejlesztési operatív program Plusz (Top Plusz) lehetőségeit kihasználva pályázik az önkormányzat csapadékvíz-elvezetésre és illegális hulladéklerakó felszámolására. Az esővíz már régóta sok problémát okoz az egyik üzemanyagkút környékén élők számára, ami a 480 millió forint keretösszegű pályázat által végre megnyugtató módon rendeződhet. A másik pályázat a környezet védelmét, megóvását célozza mintegy 250 milliós nagyságrendben. 

Szintén Top Plusz-keretből bővítenék, fejlesztenék a bölcsőde és az óvoda eszközparkját, berendezéseit, illetve az intézmény előtt alakítanának ki új parkolóhelyeket a most beadandó, kétszázmillió forint összegű pályázatból. Az intézmény előtti terület megújítása, megszépítése egyébként is időszerű már, az új parkolóhelyek kialakítása pedig az egyre növekvő gépjárműpark miatt aktuális és szükséges. 

- További jó hír, hogy a Korona és az Akácos utca újraaszfaltozására nyertünk 15 millió forintot. A beruházás összköltsége 24 millió forint, így a város 9 millió forint önrésszel járul hozzá a munkálatokhoz. Az Ifjúság utca és az Építők útja is felújításra szorul, erre a projektre 97 milliót nyertünk, így a jövő héten rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntünk a közbeszerzés kiírásáról. Ha minden jól megy, akkor akár márciusban vagy áprilisban el is indulhatnak a munkák. Van még egy 300 milliós pályázatunk a Kisfaludy Sándor Emlékház tetőfelújítására. A tervekre 9 milliót már nyertünk, reméljük, hogy a 300 millió forintot is megkapjuk, amiből megújíthatjuk a tetőt, rendbe hozhatjuk a falakat, a vizesblokkot, az elektromos hálózatot, azaz megoldhatjuk a komplett épületfelújítást - mondta Végh László. 

Végh László, Sümeg polgármestere
Forrás: Szijártó János/Napló

A város a hagyományos Jakab-napok költségeihez is pályázik, s mint a polgármester lapunknak elmondta, szeretnék a lehetséges 20 millió forintos keretet kimeríteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában