Továbbképzésen szereztek korszerű tudást

2022.01.28. 17:00

Online projektzáró konferenciát tartottak a Veszprém Megyei Kormányhivatalban

Marton Attila

Takács Szabolcs, György István és Vajda Viktória a projektzáró rendezvényen

A program elsődleges célja az volt, hogy megfelelően felkészült és motivált munkaerő dolgozzon a kormányhivataloknál, akik lépést tudnak tartani az újabb és újabb elvárásokkal, tájékoztatott a kormányhivatal. Az európai uniós támogatásból megvalósított képzési programban az országosan működő 20 kormányhivatal több mint 33 ezer kormánytisztviselője vett részt. A sikeres közigazgatás működéséhez elengedhetetlenül fontos, hogy jól képzett és korszerű tudással rendelkező munkaerő szolgálja ki a lakosság igényeit, hívták fel a figyelmet. A rendezvényen részt vett György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára is.

– Az épített környezet és a technikai háttér semmit nem ér megfelelő képzettségű kollégák nélkül. Hatékony közigazgatás nélkül pedig nincs szolgáltató állam, nincs versenyképes gazdaság és nincs fejlődés – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, a minőségi közszolgáltatásoknak köszönhetően az emberek ma már partnert látnak a közigazgatásban, amely valódi segítséget jelent mindenkinek. 

Takács Szabolcs kormánymegbízott beszédében kiemelte: kulcsfontosságú, hogy a szorgalmas és elhivatott munkatársak minden segítséget megkapjanak ahhoz, hogy szakmailag ki tudjanak teljesedni. Hozzátette, a programban nemcsak az ügyfélszolgálatokon dolgozó kollégák tudását fejlesztették, hanem több éves, akár évtizedes tudással rendelkező munkatársakat is bevontak a projektbe. A kormánymegbízott a projektben tartott képzések közül a kormányablak-ügyintézői képzést emelte ki, amelynek hat ütemben szervezett programja során országosan közel 3600 ügyintézőt képeztek ki.

A konferencia személyes és online résztvevőit Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte. A projekt részletes eredményeit Magyar Katalin projektmenedzser ismertette előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában