Aláírásgyűjtés

2022.01.17. 17:30

Petíció a biztonságért: Legyen minden vasúti átjáróban sorompó!

Legalább egy félsorompó legyen minden vasúti átjáróban! Ezért indított aláírás gyűjtő felhívást Iván Anita január 15-én, a tapolcai vasúti tragédiában, újévkor utasként elhunyt egyik gyermek édesanyja.

Kovács Erika

Emlékezés vonatzúgással. A tragédia után gyertyákat, mécseseket gyújtottak a fiatalok emlékére a tapolcai vasúti átjárónál

A hírt közösségi oldalán tette közzé, melyben arról is írt, hogy a petíciót eljuttatja a Máv vezetéséhez. Azt mondta, az aláírásgyűjtéssel célja, hogy minden vasúti kereszteződésben legyen legalább egy félsorompó, ami szerinte nagy eséllyel megállítaná a figyelmetlen autósokat. -Nem nagyon volt erőm kutakodni, hány ilyen sorompó nélküli átjáró van Magyarországon, hánynál történt baleset, illetve hány sorompót helyeztek ki azért, mert már több baleset is történt. Sümegen pár éve tettek ki sorompót egy baleset után. Szeretném, ha megelőzésképpen mindenhol lenne egy félsorompó legalább, ne utólag lépjünk, ha már megtörtént a baj, fogalmazott az édesanya. 

 

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere közösségi oldalán a tragédia után jelezte, január 2-át gyásznappá nyilvánítja és kezdeményezi a Máv-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott. 

 

Megírtuk, négy 17 és 20 év közötti, csabrendeki és sümegi fiatal halt meg Tapolcánál egy vasúti átjáróban, amikor a sofőr a lámpa piros jelzése ellenére hajtott a sínekre újévkor. Ötödik társukat életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A tragédia után a családok, illetve a rokonok, barátok, ismerősök, valamint a települések vezetői, képviselői gyertyákat, mécseseket gyújtottak a tragédia helyszínén, amikor pirosra váltott a lámpa és elment egy vonat.   

 

A fiatalokat a közelmúltban temették el a csabrendeki, illetve a sümegi temetőben, mindegyikben hatalmas tömeg kísérte őket utolsó útjukra.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában