Évértékelő

2022.01.21. 14:00

Szigliget stabil lábakon áll

Visszafogott költekezés jellemezte a tavalyi évet, hiszen előtte, 2020-ban készült el a település két jelentős beruházása. A strand és a vár fejlesztése zajlott, a két projekt hivatalos átadása viszont már 2021-re esett.

Szijártó János

A Balaton várának fejlesztése jelentős színvonal-emelkedéssel járt

Forrás: Szijártó János/Napló

Erről Balassa Dániel polgármester tájékoztatta lapunkat, azzal a fontos kiegészítéssel, hogy Szigliget költségvetése most is stabil lábakon áll. 
– A strandon pályázati támogatással új gyepszőnyeg készült, téliesítettük a vizes­blokkot, korszerű vízbe vezető lépcsőket helyeztünk ki, immár van mozgássérültek számára vízbeemelő szerkezet, valamint új öltözők és információs táblák állnak a vendégek rendelkezésére. Az ideérkező látogatók visszajelzései alapján a Balaton egyik legszebb strandja a miénk, az innen származó bevétel pedig fontos részét képezi költségvetésünknek. Az idei télre annyi változás történt, hogy a jégpályát már nem itt, hanem vállalkozói részvétellel a Szigliget Vár­udvarban nyitottuk meg. A strandon viszont most is fogad vendégeket a szaunaház. A vár működése ugyancsak stabil, tavaly nyáron a fejlesztések utolsó ütemének elkészülte után adtuk át, nyitottuk meg az új interaktív kiállításokat. Ennek színvonala, azt gondolom, országos viszonylatban is megállja a helyét, a vendégek folyamatos élénk érdeklődése és a bevétel növekedése is ezt tükrözte. A várban saját erőből is fejlesztettünk, a Török Bálint kapu faszerkezetét újítottuk fel tavaly. Idénre is tervezünk hasonló munkálatokat, először a palota falépcsőjét újítjuk meg, majd a keleti várfalat szeretnénk renoválni – mondta a polgármester. 
Mint megtudtuk, Szigligeten több utca is megújult 2021-ben. Pályázati támogatás mellett elkészült a Rókarántói út és saját forrásból a Révész utca. A közel egy kilométer hosszú Antalhegyi út felújítására sikerrel pályáztak, így az várhatóan idén ősszel elkészül. Tervben van még az Iharos utca fejlesztése is, amelyet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel együttműködve végeznének majd el. 
– Amikor hivatalba léptem, az önkormányzati dolgozók részéről konkrét kérés volt az eszköz- és gépállomány megújítása, mostanra ez is megvalósult, ahogy a temető körbekerítése is. Itt még a harangláb megújítása és egy urnafal kialakítása lesz esedékes. Tavaly fásítottunk, parkosítottunk, az óvoda is szép új kerítést kapott. Törekszünk a település vonzó arculatának megőrzésére a továbbiakban ugyancsak – tette hozzá Balassa Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában