Szigorú szabályok mellett

2022.01.21. 14:00

Szombaton tartják a központi középiskolai írásbeli felvételiket

A nyolcadikosok a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is két tantárgyból, matematikából és magyar nyelvből tesznek írásbeli felvételit. Mindkét feladatsor megoldására 45 perc áll a diákok rendelkezésére.

Marton Attila

Forrás: Pixabay

Veszprém megyében 15 intézményben szerveznek írásbeli vizsgákat szombaton. Azt a szülők választhatták ki, hogy gyermekük melyik iskolában írja a felvételit. 

Az egyik ilyen intézmény a veszprémi Lovassy László Gimnázium. Schultz Zoltán igazgató elmondta, a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is több járványügyi szabályt be kell tartaniuk a vizsgázóknak.

A felvételinek helyet adó intézményekbe csak a diákok - a szülők nem - léphetnek be, és csak egészséges tanulók írhatnak felvételit. A diákoknak fél tízig kell megérkezniük a vizsga helyszínére, ahol a bejáratnál megmérik a tanulók testhőmérsékletét. Az iskolába kézfertőtlenítés után léphetnek be, maszkot viselve. Abban az esetben, ha valaki betegség vagy karanténkötelezettség miatt nem tud részt venni a vizsgán, a szükséges igazolás bemutatása után pótnapon írhatja meg a felvételi dolgozatot. A pótnapok január 27. és február 4. 

Schultz Zoltán megjegyezte, a Lovassy-gimnáziumban január 24-én, hétfőn német nyelvű írásbelit is szerveznek. Az írásbeli vizsgáról szóló értékelőlapot a diákok február 7-ig megkapják, a betekintés időpontját az intézmények határozzák meg. A Lovassyban január 28-án tekinthetnek be az ott felvételizők a dolgozatokba. Az általános iskoláknak február 18-ig kell továbbítaniuk a tanulók jelentkezését a középiskolákba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában