Négytagú csapatok jelentkezhetnek

2022.01.27. 09:00

Technikaversenyt hirdettek Veszprém megyei iskolásoknak

Pályaválasztás előtt álló Veszprém megyei általános iskolás tanulóknak hirdettek meg technikaversenyt.

Marton Attila

Ovádi Péter egyeztet Markovszky Györggyel, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével Fotó: Pesthy Márton/Napló

A felhívást a Szakipark Veszprémi iparos park projekt keretén belül az önkormányzat, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a VKSZ Zrt. hirdette meg. Ovádi Péter országgyűlési képviselő felidézte, a szakipark létrehozásának előzménye az az elhatározás, hogy növeljék a szakképzésben részt vevők számát. A szakipark terveit a Modern városok programban támogatta a kormány. Az országosan is újdonságnak számító projekt széles összefogással jöhetett létre: részt vettek benne vállalkozások, a szakképzési centrum és az önkormányzat, valamint a VKSZ Zrt. vezetésével alakult meg az a nonprofit társaság, amely fenntartja a Házgyári úti létesítményt.

Ovádi Péter hozzátette, a beruházás – amelynek révén a legmodernebb eszközökön tanulhatnak a fiatalok – március végére készül el. 

Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere kiemelte, a Modern városok programban olyan beruházásokat valósíthatnak meg a települések, amelyekre önállóan – állami segítség nélkül – nem lennének képesek. Az Iparos park program két helyszínen valósult meg Veszprémben: a Jendrassik–Venesz Technikum fejlesztésével, valamint a Házgyári úton új csarnok építésével. A fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy a helyi és a térségben élő fiatalok megtalálják jövőjüket a szakképzésben – fűzte hozzá Hegedűs Barbara. 

Hegedűs Barbara elmondta, a fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy a helyi és a térségben élő fiatalok megtalálják jövőjüket a szakképzésben Fotó: Pesthy Márton/Napló

A program keretében kiírt technikaversenyre – amelyen 6–8. osztályos tanulók és négytagú csapatok indulását várják – február 4-ig lehet jelentkezni online. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta, a verseny felkeltheti a diákok érdeklődését a szakképzés iránt. 

A két fordulóból álló megmérettetés első feladata homokfutó készítése az iskolákba kiszállított építőcsomag elemeinek felhasználásával, és videó készítése a munkafázisokról. A második fordulóban a gépészeti ágazatról és fémmegmunkálásról szóló szakmaismereti kvízt kell kitölteniük a diákoknak az interneten keresztül. A dobogós helyen végző csapatok értékes nyereményeket kapnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában