Vetélkedő

2022.01.29. 06:50

Természetismereti feladatokban mérték össze tudásukat a veszprémi óvodások

Óvodások részére szervezett természetismereti vetélkedőt a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola, amelynek eredményhirdetését a pandémiás helyzet miatt egyedi módon oldották meg.

B. Virág Rita

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

. Idén már nyolcadik alkalommal hirdette meg az iskola a kétfordulós vetélkedőt. Barabás Andrea, az alsó tagozat igazgatóhelyettese lapunknak elmondta, a vallásos nevelés, a magyar népi kultúra ápolása mellett a természet iránti elköteleződés mindig is jellemző volt a Szilágyi iskolára.

 

– Jövőnk záloga, ha gyermekeink megértik a természet törvényszerűségeit, és ezen ismeretek birtokában képesek lesznek eligazodni az információdús világban. Környezetünk megóvása csakis gyermekeink segítségével sikerülhet, és hiszünk benne, hogy a közeli és távoli jövőben a tanítványaink a számukra átadott ismeretek révén eredményesen tudják megoldani ezt a feladatot – hangsúlyozta Barabás Andrea. 

 

A veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola 2005 óta ökoiskola, 2012 óta pedig az Örökös Ökoiskola címet viseli. Ebből az indíttatásból szóltak az óvodásokhoz: a természetisme­reti, levelezős vetélkedőn a város és a környező települések szinte valamennyi óvodája részt vett. A versenyre összesen mintegy 250 óvodás küldte vissza a feladatlapokat, akiknek ajándékokkal köszönte meg az iskola a kitartást és a részvételt. Ehhez kapcsolódóan meghirdették a Noé bárkája című rajzpályázatot is. 

 

Barabás Andrea a Naplónak nyilatkozva elmondta, mivel a koronavírus-járvány nem teszi lehetővé az ünnepélyes díjkiosztót, ezért személyesen vitték ki a jól megérdemelt jutalmat az ovisoknak. A szervezők külön értékelték az óvodákat a jelentkezők számától függően, továbbá külön díjazták a feladatlapokat kitöltő gyerekeket, illetve a rajzpályázaton indulókat is. 

 

Remek ajándékok találtak gazdára a támogatóknak köszönhetően, például vezetett túrákon vehetnek részt az óvodások a Gulya-dombon vagy Tihanyban, illetve a Festetics Élményparkban. Vannak, akik a szentkirályszabadjai majorságot látogathatják meg, mások kézműves-foglalkozáson alkothatnak. Néhány óvoda labdákat és gumicukrot kapott ajándékba. 

 

Barabás Andrea hozzátette még: reméli, hogy sikerült felkelteni a gyerekek érdeklődését a természet iránt, hiszen a környezettudatosságra nevelést nem árt minél fiatalabb korban elkezdeni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában