Jégkorong

2022.01.28. 06:50

Új sportággal bővült a kínálat a Noszlopy iskolában

A Noszlopy Gáspár Gimnázium és a Veszprémi Tankerületi Központ együttműködési megállapodást kötött a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítványával.

Juhász-Léhi István

Máhl Krisztián és Szauer István egyetértett abban, hogy kölcsönös előnyökkel jár a megállapodás

A Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója, Szauer István az ünnepélyes aláírás előtt arról beszélt, hogy az együttműködésből mindkét fél profitálni tud. Mint mondta, a Noszlopy a megye egyetlen sportgimnáziuma, ezért az a feladatuk, hogy minél több sportágat bevonzzanak az intézmény „szárnyai alá

– Ez egykor a kézilabdával indult, ma már a jeges sportokat is üdvözölhetjük az iskola keretein belül – emelte ki Szauer István, aki örömmel újságolta azt is, hogy egyre népszerűbb a jégkorongsport a lányok körében. 

Sándor Mátyás, a Noszlopy Gáspár Gimnázium intézményvezetője elmondta, a Veszprémi Tankerületi Központ, a Jéglovagok és az iskola megerősíti a már másfél esztendeje létező együttműködését. Hosszú távú céljuk az, hogy a hozzájuk közel fekvő csarnok lehetőségeit az iskola ki tudja használni, másrészt az egyesület is jól jár azzal, hogy a náluk sportoló fiatalok a legoptimálisabb környezetben sportolhatnak és tanulhatnak. 

Máhl Krisztián, a Veszprémi Jéglovagok szakmai igazgatója, a helyi jégkorongsport egyik motorja ennek kapcsán azt emelte ki, hogy az együttműködésük nem új keletű, és jól munkálkodnak közösen. A Noszlopy-gimnázium tanulói a tanmenetbe illesztve rendszeres látogatói a jégpályának. 

– Számunkra a tankerülettel és az iskolával való együttműködés nagyon fontos, hiszen sportgimnázium lévén tudjuk biztosítani azoknak a gyerekeknek a továbbtanulását és sportban maradását, akik gimnáziumban akarnak tanulni – fogalmazott. Hozzátette: egyéb programjaikban is fontos a partnerség, hiszen közel van egymáshoz a kollégium és a jégpálya, ami kitűnő lehetőség például jövőbeni hokis táborok szervezésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában