Pályázat

2022.01.12. 20:00

Új szolgálati járművet vettek át a polgárőrök Vaszaron

A Vaszari Polgárőr Egyesület a Magyar Falu Programnak köszönhetően új szolgálati gépjárművel gazdagodott, melyet Kovács Zoltán országgyűlési képviselőtől és Iványiné Nagy Melinda értékesítőtől vehetett át az egyesület képviseletében Takács János elnök és Kutter Szabolcs kedden a pápai Császár autószervizben.

Laskovics Márió

Takács János elmondta, tavalyi pályázaton sikerült nyerniük egy Dacia Duster típusú, elsőkerék-meghajtású autót 5,1 millió forint értékben, százezer forint önrésszel. A mindennapos szolgálat során használt jármű teljes matricázást és felszerelést kap az Országos Polgárőr Szövetség törvényi előírásai szerint. Az egyesület tevékenysége kapcsán az elnök felidézte, már húsz évvel ezelőtt, faluőrség néven működtek a községben.

Az új szolgálati autót Takács János elnök és Kutter Szabolcs vette át Iványiné Nagy Melinda értékesítőtől és Kovács Zoltán országgyűlési képviselőtől Fotó: Vaszari Polgárőr Egyesület

– 2009-ben alakult meg bejegyzetten, teljes formájában a polgárőrségünk, közel 80 fővel. Aztán ez a lelkesedés érdeklődés hiányában alábbhagyott. 2019-ben decemberében jött az ötlet az újításra, már tizenketten vagyunk, várjuk a további tagokat. Tavaly havonta 60-80 óra szolgálatot jegyeztünk. A rendőrséggel való együttműködésünk példás, sok közös szolgálatunk van. Segítettük már a munkájukat hulladéklerakások felszámolásában, eltűnt személy felkutatásában. Elkötelezettek vagyunk a környezetre ügyelve a lakosság biztonságérzetének növelésében. Ehhez hozzájárul az új autó, és így talán a társak is szívesebben jönnek. Hálásan köszönjük az alapkezelőnek a támogatást – fogalmazott Takács János elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában