Továbbtanulási fórum

2022.01.23. 15:32

Városi ösztöndíj és emelt szintű matematika felkészítés Ajkán

Ajka város önkormányzata a Pannon Egyetemmel közösen továbbtanulási fórumot szervezett január 21-én, a Városháza VI. emeleti tanácstermében. A rendezvényen Utasi Anett, a Pannon Egyetem Képzési Központjának vezetője tartott tájékoztatót az egyetemen induló képzési lehetőségekről, illetve Szőke Melinda, a város önkormányzatának egyetemi koordinátora beszélt a sikeres felvételt nyert ajkai diákoknak adható ösztöndíjról, valamint az egyetemi tanárok bevonásával induló emelt szintű matematikai felkészítésről.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A fórumon Utasi Anett elmondta, hogy a Pannon Egyetem olyan értékeket képvisel, amelyek megérik a befektetést az ajkaik számára is. Ha nem jogásznak, vagy orvosnak készülnek a tovább tanulni szándékozó fiatalok, akkor szinte bármit megtanulhatnak a közeli veszprémi egyetemen. A gazdasági, műszaki, informatikai képzések mellett, pedagógia, bölcsészeti szakok, sőt színháztudományi szak is várja a fiatalokat, és elindul az óvodapedagógusi szak is szeptemberben. Ráadásul az egyetemistákat rengeteg szociális és közösségi élmény is várja Veszprémben. Szó esett az egyetemi tanulmányok speciális formájáról, a duális képzésről is, amely elérhető gazdasági, műszaki és informatikai képzési területeken is. Ennek az a különlegessége, hogy az ide bekerülő tanulók egy céggel is szerződést kötnek, amelynek során mindenféle hosszú távú elköteleződés nélkül dolgozhatnak együtt az adott céggel, és szerezhetnek gyakorlatot, tapasztalatokat.   

Forrás: Molnár Sándor/Napló

Szőke Melinda, az önkormányzat egyetemi koordinátora a Pannon Egyetemre sikeres felvételt nyert diákoknak adható ösztöndíjról és az emeltszintű matematikai felkészítés lehetőségéről tájékoztatta az érdeklődőket. Az önkormányzati irodavezető elmondta, hogy a képviselő testület a következő ülésén dönt arról, hogy a Pannon Egyetemre felvételt nyert diákok havi 15 ezer forint ösztöndíjat kapjanak a várostól tíz féléven keresztül, ha sikeresen folytatják a tanulmányaikat.

A fórumon elhangzott az is, hogy minél előbb, lehetőleg már február elején szeretnék elindítani - egyetemi tanárok bevonásával – az emelt szintű érettségire a matematikai felkészítést az ajkai középiskolások részére. Az ingyenes, 1,5 – 3 órás alkalmakra várhatóan csütörtök délutánonként kerül majd sor az Okosházban, a Kaszinó épületében. A felkészítés a kiváló matematika oktató Pintér Ferenc tanár úr szakmai irányításával zajlik majd, aki az Erdős Pál Matematika Tehetséggondozó Iskola szülőatyja és gondozója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában