Beruházás

2022.01.28. 14:11

Veszprém belvárosának legnagyobb zöld projektje valósul meg

Veszprém belvárosának legnagyobb zöld projektje valósul meg, aminek a végén létrejön egy egybefüggő sétálóövezet, több szolgáltatással és szabadidős lehetőséggel kiegészülve.

Forrás: Látványterv

Forras: Látványterv

A veszprémi projekt a Szent Miklós-szegi Kálvária–domb és környékének infrastrukturális felújítását és funkcióbővítését foglalja magában, melynek célja, hogy az intézmények és az akcióterület zöld felülete összekapcsolódjon, a teljes területre komplex, szabadtér- és parkhasználati célokat előtérbe helyezve, a rekreációs és reprezentációs igényeket is megfelelően kielégítve, élettel töltse meg ezt a fontos belvárosi részt, számolt be róla a magyarepitok.hu.

A 100%-os támogatásból megvalósuló projektre az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben közzétett dokumentumok alapján a legjobb és egyben nyertes ajánlatot a VEMÉV-SZER Építő- és Szerelőipari Kft. tette, nettó 2,8 milliárd forintos vállalkozói díj értékben.

A fejlesztés Veszprém Megyei Jogú Város tulajdonában lévő ingatlanokon valósul meg. A kivitelezés során figyelembe kell venni, hogy a Szent Miklós templom romja és a Laczkó Dezső Múzeum műemléki védettség alatt áll, ezáltal a kivitelezéssel érintett terület műemléki környezetnek minősül, valamint a területen több, nyilvántartott régészeti lelőhely is található.

A Zöld város kialakítása során

  • a Kálvária-domb és a Laczkó Dezső Múzeum közötti területrészen gyalogos közlekedési- és rendezvényterület,
  • a Laczkó Dezső Múzeum előtti részen játszótér, új és megújult zöldfelületek,
  • a Kálvária-domb megközelítésére megújult lépcsősor és rámpa,
  • az Erzsébet sétány és Erzsébet liget területein megújult zöldfelületek,
  • őshonos magyar növényfajok bemutatásával a múzeum és a tájház között etnobotanikai kert,
  • az egész területen megújított és új közvilágítás,
  • továbbá kávézó és támfalsétány létrehozása a cél.

A fejlesztés révén egy egybefüggő sétálóövezet alakul, amely a Megyeházától indulva az Erzsébet-sétányon át egészen a régi gyermekkórházig – a hamarosan felépülő Acticity – tart majd, több szolgáltatással és szabadidős lehetőséggel kiegészülve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában