Különleges műsor a Kossuth utcán

2022.01.25. 07:00

Veszprémben otthonra lelt a kultúra

A magyar kultúra színes és csodálatos világát ünnepelhették az érdeklődők a Kossuth utca szívében, a Veszprémi Ifjak Pontja előtt a hétvégén. A Veszprémi Petőfi Színház szokás szerint különleges műsorral készült a magyar kultúra napjára.

Rimányi Zita

Forrás: Penovác Károly/Napló

– Veszprémben a kultúra otthonra lelt – szögezte le ünnepi beszédében Ovádi Péter országgyűlési képviselő – majd úgy folytatta: ezért lehet, hogy az UNESCO „Zene városa” címet már elnyert Veszprém 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet viselheti. A honatya szerint a város művészeti és kulturális közösségeinek hosszú évek óta tartó példás munkájára volt szükség ahhoz, hogy ez az álom megvalósulhasson. Megemlítette a Veszprémi Petőfi Színházat, a Kabóca Bábszínházat, a Mendelssohn Kamarazenekart, a város vegyeskarát és számos művészeti egyesület felsorolhatott volna még. Meggyőződése, hogy mindegyik tagjai a kultúra helyi közvetítői és rengeteget tettek, tesznek hagyományaik továbbadásáért.

Ovádi Péter arról is beszélt, hogy a kulturális tevékenységhez elengedhetetlen az infrastruktúra, így az elmúlt időszak fejlesztései szorosan kötődtek a művészetekhez. Megemlítette, hogy a Modern városok program keretében megújul a Csermák Antal Zeneiskola, és a Petőfi Színház felújításának első üteme jól halad. "Megújul egy olyan család, amelynek tagjai akadályt nem ismerve, ha kell a világjárvány közepén házhoz viszik a kultúrát. Ott segítenek, ahol tudnak és mozgatórugójuk a közönség, a művészet és a kultúra szeretete. Minden körülmények között szívükön viselik a nagyközönség érzéseit, a legnehezebb és a leghidegebb napokon is fényt hoztak, hoznak a mindennapokba" – szólt a társulatról. Megköszönte Oberfrank Pál színházigazgató munkáját és büszke arra, hogy aktív közösség és közönség van Veszprémben, a térségben. 

A Petőfi Színház művészei ezúttal Veszprém belvárosában a veszprémiekkel együtt ünnepelték a jeles napot. A magyar irodalomból, magyar színházi művekből, musicalekből, operettekből válogattak műsorukba számokat, műveket és népdalokat, -táncokat adtak elő, a PetőfIfiAkadémiára járó hallgatókkal, a VeszprémSztár tehetségkutató verseny egyik döntősével együtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában