Májusig elkészül az út

2022.02.25. 11:30

A felújítás után biztonságosabb lesz a közlekedés Veszprém és Szentkirályszabadja között

Napok óta gőzerővel zajlik az útfelújítás Veszprém és Szentkirályszabadja között. Erről tartott sajtótájékoztatót Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője és Fekete János, a Magyar Közút megyei igazgatója.

B. Virág Rita

A sajtótájékoztatón Kontrát Károly, Fekete János, Gyarmati Katalin, Szentkirályszabadja polgármestere és Czintula Róbert építésvezető

Forrás: Penovác Károly/Napló

Fekete János elmondta, több mint négy kilométer hosszú útszakasz újul meg Szentkirályszabadja és Veszprém között. A munkálatok során két réteg aszfalttal, mintegy nyolc centiméternyi vastagságban burkolaterősítést végeznek. Az új út mindkét oldalán stabilizált padkát alakítanak ki, valamint a forgalomtechnikai eszközök teljes egészében megújulnak. A 4294 méternyi útszakaszt érintő munkálatokkal május végére készülnek el, addig szinte mindennap félpályás útlezárásra kell számítani. 

Kontrát Károly, a régió országgyűlési képviselője megjegyezte, az érintett szakasz a legforgalmasabb utak egyike a megyében. Az útburkolat a nagy terheléstől elöregedett, szükséges a teljes rekonstrukciója. Kiemelte a Magyar falu programot, amely lehetővé tette a beruházást. 

Két réteg aszfalttal, mintegy nyolc centiméternyi vastagságban megerősítik az útburkolatot

Forrás: Penovác Károly/Napló

- A munkálatok lezárása után nagyobb biztonságban közlekedhetnek az erre járók. Bízom benne, hogy az utak felújítását a következő időszakban is folytatni tudjuk - hangsúlyozta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában