Gazdag programterv

2022.02.01. 13:00

A várpalotai egyesületnél új titkárt is választottak

Gelencsér István és Dávid-Földi Ildikó személyében új elnökségi tagot és titkárt is választott a Várpalota-Pétfürdő Kertbarát Kör Egyesület.

Szabó Péter Dániel

Tavaly augusztusban hagyományos borversenyét is megtartotta a kertbarát-egyesület

Fotó: Szabó Péter Dániel

A Thury-várban megrendezett eseményen a hivatalos regisztrációt követően Molnár Ferenc egyesületi elnök ismertette a 2021-es évről szóló beszámolót, valamint az idei év tervezett programjairól is beszélt.

Elmondta, a pandémia miatt az elmúlt évben kis csúszással indultak programjaik. Júniusban az azóta elhunyt elnökségi tag, Lábas György kertjében tartották meg évindító gyűlésüket. Ezt követően a nyár folyamán a kirándulások mellett pályázati forrásból a civil szervezet megkezdte fennállásának 50. évfordulója alkalmából szervezett jubileumi programsorozatát, melynek részeként többek között Pétfürdőn megyei borversenyt, Várpalotán a Thury-várban pedig fotókiállítást és termékbemutatót is rendeztek.

A hagyományoknak megfelelően a 2021-es év programjai között is voltak érdekes szakmai prezentációk, melyeket az idei évben szeretne folytatni az egyesület. A tervek szerint nyolc előadást hallgathatnak meg az érdeklődők többek között a vetőmagokról, a zöldség-, gyümölcs- és szőlőtermesztésről, valamint a borászatról. Márciusban lesz metszési bemutató, borverseny és szakmai vetélkedő. Természetesen idén is terveznek kirándulásokat, többek között a Pápai Termálfürdőbe, a fehérvárcsurgói dísznövény-kiállításra és a jásdi Bodzaházba.

A beszámolót követően a jelölőbizottság elnökségi tagnak Gelencsér Istvánt, az egyesület titkári posztjára pedig Dávid-Földi Ildikót javasolta, amit a közgyűlés egyhangúlag támogatott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában