Körforgalom épül

2022.02.08. 13:52

Biztonságosabbá válik a közlekedés Sümegen

A 84-es számú főút biztonságossá tétele újabb állomásának tekinthető a Tóth Tivadar és a Fehérkő utcáknál kialakítandó körforgalmi csomópont, amely várhatóan az év második felére elkészül.

Szijártó János

A Sümeget kettészelő 84-es számú főúton kialakítandó körforgalmi csomópont kapcsán tartott kedden sajtótájékoztatót a helyszínen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő (balról), Végh László polgármester és Navracsics Tibor kormánybiztos, országgyűlési képviselőjelölt

Forrás: Szijártó János/Napló

Erről Navracsics Tibor kormánybiztos, Veszprém megye 3. számú egyéni választókerületének fideszes országgyűlési képviselőjelöltje beszélt a beruházással összefüggésben tartott keddi sajtótájékoztatón a helyszínen. Úgy fogalmazott, a fejlesztés nem csupán a Sümeget kettészelő 84-es számú főúton kelet-nyugati irányba közlekedők számára jelent majd előnyt, hanem az itt élőknek is, hiszen sokkal biztonságosabb lesz az átkelés. 

Forrás: Szijártó János/Napló

A jelentős forgalmat lebonyolító főúton különösen nyáron veszélyes a két városrész közötti átjárás, ráadásul a gyalogos forgalom átvezetése sem megoldott. A beruházásában a 84-es számú főút, a Tóth Tivadar utca és a Fehérkő utca alkotta kereszteződés körforgalmú csomóponttá épül át. A szükséges burkolat-felújítások mellett a gyalogos és kerékpáros forgalom átvezetése is megtörténik. Navracsics Tibor szólt arról is, hogy a 84-es úton további fejlesztések szükségesek a biztonságos közlekedés érdekében.

Forrás: Szijártó János/Napló

Végh László, Sümeg polgármestere beszédében köszönetet mondott mindekinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy a helyiek régi vágya megvalósuljon. Mint mondta, a nettó 435 milliós beruházás, az elsődlegesnek tekinthető biztonságosság mellett egyértelműen segíti a város idegenforgalmát. Kiemelte, hogy az elmúlt hét évben szinte teljesen megújult a történelmi belváros, az egészségügyi ellátók épülete, és a belvárosban is segíti a közlekedést egy nemrégiben átadott körforgalom. 

Forrás: Szijártó János/Napló

- Ezek az állami támogatással megvalósult fejlesztések hosszú évtizedekre hozzájárulnak ahhoz, hogy Sümeg egy korszerű, élhető város legyen, úgy, hogy a barokk kisváros jelleg is megmaradjon - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában